Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certhon start onderzoeken in eigen Innovation Centre

Tholen - Het gloednieuwe Innovation Centre van Certhon is in gebruik genomen. Zes weken geleden werden de tomaten- en paprikaplanten geplaatst en twee weken geleden volgden de frambozen- en aardbeienplanten. Volgende maand wordt gestart met sla en kruiden. Jeroen van Lent, agronoom bij Certhon: "Van al deze gewassen worden diverse rassen geplaatst. Per ras reageren ze verschillend op de indoorsituatie. Op basis van de teeltkennis die we opdoen, kunnen we onze klanten en partners adviseren."



Kennis en cijfers
Twee jaar onderzoek ging aan het Innovation Centre vooraf, vertelt Jeroen. "Naast de succesvolle indoor projecten die we gerealiseerd hebben, werd er onderzoek gedaan naar de optimalisatie van de technologie van het daglichtloos telen. In het innovatiecentrum, met acht groeicellen op een oppervlakte van 240m2, kunnen we dat onderzoek gaan voortzetten op grote schaal. Met de teeltkennis die we opdoen, kunnen we onze klanten de eerste jaren op weg helpen bij de teelt van diverse gewassen. Verder kunnen we proefteelten uitvoeren om referentiecijfers te verkrijgen én geeft deze unieke faciliteit de mogelijkheid om aan onze klanten werkende systemen te laten zien."



Voordelen
Begin mei verwacht Jeroen de eerste oogst van de tomatenplanten. Deze manier van telen heeft volgens Jeroen veel voordelen. "De teelt is tot in de kleinste details te controleren. Ieder moment van de dag kun je zorgen dat de omstandigheden ideaal zijn. Zo zijn er geen schommelingen in temperatuur, luchtvochtigheid en andere oncontroleerbare factoren. Naast de teeltkennis die we opdoen, onderzoeken we ook hoe we onze technische installaties kunnen optimaliseren."

Greentech
Tijdens de GreenTech in juni is er ook een stand van Certhon te vinden in het vertical farming paviljoen. De bezoeker kan dan een real time kijkje nemen in de onderzoekscellen van het Innovation Centre.

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com