Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterkoeling en waterdichtheid in LED-armaturen

Watergekoelde LED-armaturen bieden vele voordelen. Waterkoeling maakt het mogelijk om een grote hoeveelheid leds op een klein oppervlak te plaatsen, waar dit bij andere koelmethoden oververhitting zou veroorzaken. De watergekoelde LED-armaturen zijn hierdoor tot wel 3 keer kleiner. Dit biedt tal van voordelen, waaronder minder onderschepping van zonlicht. De temperatuur van de leds blijft zeer laag, dit komt de levensduur ten goede. De warmte die aan het water afgegeven wordt, kan hergebruikt worden om bijvoorbeeld zeer lokaal het gewas te verwarmen. Zo komt er alleen warmte op plaatsen waar de teler dat wil en is het eenvoudiger het klimaat in de ruimte te beheersen.
 
 
Waterkoeling en waterdichtheid gaan hand in hand. De waterkoeling van het door Oreon gebruikte systeem is een gesloten systeem. De aansluitingen voor het koelwater in het armatuur zijn uitgevoerd in robuuste standaard G 3/4" aansluitingen en er bestaan vele soorten koppelingen uit bijvoorbeeld de verwarmingstechniek die passen op de Oreon armaturen om zo tot een betrouwbare waterdichte verbinding te komen. Deze verbindingen worden al vele jaren probleemloos ingezet bij de Oreon armaturen.
 
LED-armaturen in de glastuinbouw krijgen te maken met een omgeving die niet altijd vriendelijk is voor elektrische verbindingen en elektronica. Voor een lange levensduur is het daarom belangrijk om de gevoelige componenten van een LED-armatuur te beschermen tegen deze omgeving. Factoren als vocht, temperatuurschommelingen en eventuele bestrijdingsmiddelen vormen een gevaar voor deze componenten. Om schade te voorkomen heeft Oreon alle elektrische componenten in een waterdicht en gasdicht compartiment geplaatst.
 
Oreon besteedt veel aandacht aan de waterdichtheid van het armatuur, en is voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en technieken om de waterdichtheid te blijven garanderen, ook bij nieuwe producten. Het testen van dergelijke materialen vergt veel tijd. Voordat een product op de markt komt, zijn er vele maanden van testen aan vooraf gegaan. Deze lange testduur is nodig omdat materialen zoals rubber en kunststof altijd poreus zijn en minimale hoeveelheden gas of waterdamp doorlaten.
 
Hiertoe worden de Oreon armaturen tijdens de ontwerpfase onder water getest, waarbij de luchtvochtigheid in het armatuur gelogd wordt. De toename van vocht in het armatuur moet na enkele maanden onder water dusdanig laag zijn dat na 10 jaar er niet meer dan 20% toename van luchtvochtigheid te verwachten valt binnenin het waterdichte compartiment. Tevens worden technieken toegepast die ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in het waterdichte compartiment bij aanvang al zeer laag is.
 
Dit resulteert in een LED-armatuur dat bewezen betrouwbaar is, waarbij de leds door de jaren heen beschermd blijven tegen invloeden van buitenaf. Het armatuur vormt een beschermende cocon rondom de gevoelige leds, welke daardoor jarenlang hun werk kunnen blijven doen. De waterkoeling helpt vervolgens mee om de leds koel te houden en hierdoor de levensduur nog beter te kunnen garanderen.
 
Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
+31 30 760 0660


Publicatiedatum: