Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaanse tomatenteler MightyVine verdubbelt areaal tot 30 hectare

"Diffuus glas is de investering zeker waard"

Gary Lazarski informeerde onlangs over de uitbreidingsplannen van de Amerikaanse tomatenteler MightyVine. Hoe gaat de technologie en de nieuwe kas er uit zien?
 
Door de cannabisteelt in Canada is het een behoorlijk drukke tijd voor kassenbouwers en -leveranciers en de onlangs aangekondigde 15 hectare uitbreidingsplannen van MightyVine zal hier ook zeker aan bijdragen. "Er ligt behoorlijk wat druk op de beschikbaarheid van kassenbouwers," bevestigt Gary, maar dit heeft geen invloed op hun bouwplannen. Deze herfst zal de bouw van de kas gaan beginnen. Net als bij vorige projecten is de VB Group verantwoordelijk voor het gehele project. "In de VB Group en Edward Verbakel hebben we sterke en betrouwbare zakenpartners gevonden. Bij een miljoenenproject zullen zeker problemen voorkomen - je kunt geen 30 hectare aan kassen bouwen zonder dat je af en toe tegen een probleem aanloopt. Het gaat erom dat we weten dat het eerlijk opgelost kan worden, met een goede partner aan onze zijde."Zakenpartners
Samenwerking met partners is vanaf het begin een belangrijk onderwerp voor MightyVine geweest. De Nederlandse tomatenteler Frank van Kleef is een partner en bestuurslid van het bedrijf en Gary legt uit dat hij niet alleen een leidende kracht is, maar er ook voor zorgt dat het bedrijf up-to-date blijft met de nieuwste technologie en de beste groeitechnieken. "Samenwerken en up-to-date blijven is essentieel voor ons succes. Ook dankzij Royal Pride Holland hebben we de mogelijkheid om exclusieve variĆ«teiten voor de Amerikaanse markt te telen, zoals Forticia en Robino." 
 
Naast deze tomaten teelt MightyVine ook verschillende andere variƫteiten. "Voor in de mixverpakkingen of voor specifieke klanten," laat Gary zien. "Bijvoorbeeld Roterno, een vleestomaat en een gele tomaat (Be Orange). Maar de balans is belangrijk: het telen van verschillende tomaten zorgt ook voor uitdagingen zoals neusrot, wat voor problemen zorgt voor de teler. Als een klant het graag wil planten we de door hun gewenste rassen - maar we zeggen niet zomaar overal 'Ja' op. We moeten ons richten op wat we kunnen doen en eventueel overwegen om minder maar betere producten te telen."


 
Diffuus glas
Zoals het eerder gepubliceerde artikel al liet zien, is het jaarrond telen van versproducten van uitstekende kwaliteit een van de belangrijkste succesfactoren van MightyVine's relatie met zijn klanten. Daarom zal de nieuwe kas ook uitgerust worden met verlichting.
 
En net als bij de laatste uitbreiding zal de nieuwe kas ook uitgerust worden met een hoger dak (9 meter) en met diffuus glas met een tweezijdige AR-coating. "Voor ons is diffuus glas de investering zeker waard: het zorgt ervoor dat we meer controle hebben over het groeiklimaat."
 
Het klimaat in de zomer onder controle houden is de grootste uitdaging, legt Gary uit. "Wat de groeiomstandigheden betreft, is de winter voor ons gemakkelijker dan de zomer. In de winter zorgen we voor verwarming en behouden we de juiste temperatuur, terwijl het in de zomer moeilijk is om de kas 's nachts af te laten koelen. Soms blijft de temperatuur 's nachts dan erg hoog wat voor veel stress zorgt bij de planten."

Hij legt uit hoe hun hoofdteler Ruben Vicencio op dit moment dagelijks te maken heeft met uitdagingen als hitte, insecten en ziekten. "Hij is een geweldige toevoeging voor ons team en we willen hem van alle middelen voorzien zodat hij deze situaties kan oplossen."

Voor meer informatie:
MightyVine
(+1) 312-432-6568


Publicatiedatum: