Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verticale teeltproductie: gemakkelijk in constructie en transport "

Op dit moment wordt in een Thorilex proefkas zoveel mogelijk materiaal geïnstalleerd om gegevens over het groeiproces in de kas te genereren en te verzamelen. De bedoeling is om nog meer gegevens te verkrijgen over de werking en de gedragspatronen van hun teelt voor vertical farming - zelfs nog meer dan het bedrijf al verwierf door omvangrijke laboratoriumtesten. "We hebben drie splinternieuwe producten gelanceerd die een nieuw licht werpen op de aquaponics, hydroponics en de aquacultuurmarkt", verklaart Marek Hrstka van Thorilex.
 
 
 
De drie nieuwe producten zijn een automatisch verticaal hydroponics-systeem, een hydroponics mand voor veelvoudig gebruik en een zelfreinigend aquarium. "We gebruiken kwalitatief goede materialen zoals roestvrij staal voor de meeste producten", toont Marek. "En aan logistiek schenken wij bijzonder aandacht. De producten kunnen we verpakken en leveren tegen de laagst mogelijk kosten, omdat de producten uiterst modulair zijn en eenvoudig te bouwen zonder dat je over een uitgebreide kennis hoeft te beschikken."
 
Hydroponics-systeem
Het automatische verticale Thorilex hydroponics-systeem is gemaakt uit roestvrij staal. "Het drijft de productie op tot 9 keer, het vergemakkelijkt het oogsten en zorgt voor een beter klimaat voor de groenten. Het systeem kan tot 8 meter hoger zijn en het is mogelijk te kiezen uit verschillende kweekboxen per groentensoort. Het is tevens uitgerust met het speciale sproeisysteem en wordt bediend door een controle- en veiligheidssysteem."
 
Een speciale productenwebsite werd op maat gemaakt voor het systeem. Daar kan je een praktijkstudie downloaden die meer informatie over het product verstrekt.
 
De gepatenteerde hydroponics-mand en het aquarium
 
De hydroponics-mand voor veelvoudige gebruik is ontworpen om een leven lang mee te gaan. "Het heeft een aangepaste onderkant en dankzij de hoger stijfheid van het materiaal kunnen planten gemakkelijk en snel worden verwijderd zonder schade te berokkenen aan het wortelsysteem of de mand. Het is geschikt voor ons hydroponics-systeem."
 
Dan is er nog het aquarium. "Gemaakt van roestvrij staal maakt het gebruik van de hydrodynamisch waterstroom om het visafval te verwijderen. Het laat toe om de hoogte van het water in te stellen en beschikt over een automatische invoerfunctie voor visvoer."
 
Alle producten zijn gepatenteerd en worden op dit moment in het proefproject in een kas van 2 hectare geplaatst. "Om meer gegevens te genereren en te verzamelen dan uit laboratoriumtest worden verkregen. De evaluatie van de gegevens wordt verwacht tegen het einde van het jaar. Het is mogelijk om de producten op voorhand aan te kopen aan de introductieprijzen die in de loop van dit jaar zullen worden voorzien", besluit Marek.
 
 
Voor meer informatie:
THORILEX 
General tel: +420 313 103 103
Publicatiedatum: