Juni

GreenTech, telen op meer dan honderd hectare en Brexit blijkt koffiedik kijken voor gevorderden

Tholen - Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2018 in de glastuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: GreenTech, nog zeven kwekerijen met ToCV, overname Monsanto definitief, groen licht voor Canadese cannabis en Prominent voegt weer hectares toe.

Juni is dé GreenTech-maand. In de aanloop naar de beurs meldt iedereen zijn aanwezigheid en vervolgens stroomde, na de GreenTech Summit, de RAI in Amsterdam vol met bedrijven en bezoekers van over de hele wereld. Naast de gebruikelijke beursnieuwtjes en noviteiten ook nieuws over de beurs zelf, want die gaat voortaan elk jaar plaats vinden, te beginnen in 2019. Ook de nodige prijsuitreikingen, waarbij de Autostix van Visser Horti Systems er vandoor ging met de GreenTech Innovation Award.

Buiten de beurs om ook heel wat bedrijfsnieuws van Ridder dat voortaan alle Riddermerken onder één naam gaat presenteren, een mediacampagne voor de Honingtomaten van Looye Kwekers, na alle berichten eindelijk een definitief: Bayer neemt Monsanto over en Veha Plastics verder met nieuwe eigenaren.

En in aanvulling daarop het nieuws dat Plantenkwekerij P. van Geest en de Westlandse Plantenkwekerij (WPK) samen zeven hectare kochten om als opkweekbedrijven mee te groeien met de groei van de markt, terwijl ook Prominent hectares toevoegde, ditmaal door samen verder te gaan met de Mondial Group waardoor er weer 36 hectare bij het toch al imposante getal van 418 hectare kwam.

Verder was het tijd om vol gas door schuur en kas te racen op de fiets, opende Certhon hun Innovation Centre, bleef ToCV de telers bezighouden omdat er nog eens zeven bedrijven besmet bleken bovenop de elf andere besmettingen, reisde Ewout Schurink de wereld rond als teeltadviseur, speelden bedrijven gretig in op het WK met allerlei kleurenvariaties, was het bij Syngenta tijd voor het Paprika Event, werd bekend dat Google als tweede softwaregigant een plekje vond op Agriport A7, doopte Nunhems een nieuwe trostomaat, werd er een drijvend zonnepaal gepresenteerd voor op waterbassins, toonde Thomas Collignon na de officiële opening trots het nieuwe pand van Verkade Klimaat en werd er over Brexit gepraat, destijds toch nog vooral koffiedik kijken voor gevorderden

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven