Rutec Engineering, bekend uit de tuinbouwtechniek, en Power Plastics, groothandel in tuinbouwtechnieken, zullen in het eerste kwartaal van 2019 gezamenlijk vanuit één locatie hun afnemers gaan bedienen. Synergievoordeel is wat de twee bedrijven drijft om van onder één dak en vanaf één locatie te gaan opereren. Operationeel directeur Maurice di Stefano: “Tegenwoordig is het niet alleen genoeg als groothandel op te treden.”

Power Plastics is sinds 2015 een dochter van de Rutec Groep. Al dertig jaar houdt Rutec zich bezig met innovaties in de tuinbouwtechniek, terwijl Power Plastics zijn sporen heeft verdiend als groothandel in irrigatiematerialen voor meerdere sectoren. Maurice: “Daarnaast zijn wij de afgelopen jaren steeds meer en meer specialist in de glastuinbouw geworden als het gaat over afsluiters en aandrijvingen. Onder de naam Power Valves benadrukken we tegenwoordig onze specialiteit op dat vlak.”

Rutec en Power Plastics blijven beiden onder eigen naam opereren en hun klanten afzonderlijk beleveren, maar ondertussen hopen ze door een intensieve samenwerking wel de kwaliteit van hun producten en de kwaliteit van hun service naar hun afnemers toe verder te verhogen. Maar voordat het zover is, moet er nog flink gebouwd worden in Rijnsburg. Daar komt namelijk een compleet nieuw pand te staan. “In het nieuwe pand krijgen we meer ruimte en kunnen we de ruimte effectiever benutten dan nu in onze twee oudere panden die uiteraard hun charmes hebben, maar ook hun beperkingen. We kunnen straks op een modernere manier voorraad voeren en ook krijgen de werkplekken een update om met de nieuwste technieken te kunnen werken.”

Het nieuws van beide bedrijven volgt op eerdere berichten dit jaar over de stap van Horticoop om te stoppen met hun groothandelsactiviteiten. Directeur Igo Janssen van Horticoop liet destijds weten dat “het niet eenvoudig is als groothandel om rendabel te zijn.” Power Plastics ziet eveneens dat het tegenwoordig lastiger is om alleen groothandel te zijn. “Glastuinbouw maakt een heel belangrijk deel van onze omzet uit, maar wij hebben net als Rutec en in tegenstelling tot Horticoop een breder gezichtsveld en beleveren ook andere sectoren.”

Voor meer informatie:
Power Plastics BV
www.powerplastics.nl/
info@powerplastics.com


Rutec Engineering BV

www.rutec.nl/engineering/
info@rutec.nl