Tholen - Marcel van der Pluijm is onlangs gestart met Feeling Fresh. "Ik heb eigenlijk in de afgelopen 10 jaar al een enkele keren overwogen om de stap te maken maar er was altijd wel een reden om het niet te doen. Dit jaar ben ik 48 jaar geworden en wordt het tijd om mijn droom te volgen voordat ik er later spijt van krijg dat ik het nooit gedaan heb. Na jaren werkzaam te zijn geweest op de exportafdelingen van twee fantastische tuinbouwcoöperaties, wil ik graag op eigen benen staan, mijn eigen beslissingen nemen en in een kleiner verband opereren", verklaart hij.

Derde generatie groenteboer
Als derde generatie groenteboer heeft Marcel het AGF-bloed niet van een vreemde. "Mijn vader en opa zijn hun hele leven actief geweest op de Rotterdamse weekmarkten met groenten- en fruitkramen en hier heb ik - in de weekenden en vakanties - de kneepjes van het vak geleerd. Ik mocht van mijn vader de kraam niet overnemen maar moest gewoon de HEAO afmaken. Mijn eerste werkgever - Minnaar Holland bv - is gelijk de beste leermeester geweest. Hier ben ik me eigenlijk al heel snel gaan richten op de verre exportbestemmingen (Noord-Amerika en Verre Oosten) waarbij ik na een aantal jaren verantwoordelijk werd voor de afzet op USA en Canada. Bij Minnaar Holland heb ik het fundament gelegd voor de rest van mijn carrière."

Op de vraag wat hij voor plannen heeft met Feeling Fresh, antwoordt Marcel: "Het ligt in de lijn der verwachting dat we ons gaan richten op de overzeese exportmarkten waarvan Noord Amerika al ruim 25 jaar mijn specialisme is, maar het zou ook kunnen gebeuren dat we daarnaast telers gaan koppelen aan Europese afnemers. Op dit moment is er nog van alles mogelijk. Wel is bekend dat vanaf 1 oktober 2019 de export op Noord Amerika zal gaan aanvangen."

"De missie van Feeling Fresh is klanten ontzorgen en plezier hebben in het werk. Op termijn wil ik graag  preferred supplier worden bij een groep trouwe afnemers en langdurige relaties opbouwen tussen teelt, eindafnemers en Feeling Fresh. Uiteindelijk draait alles om Passion for Produce: de passie voor ons mooie vak zal er voor zorgen dat we dagelijks met plezier ons werk doen."

Voor meer informatie:
Feeling Fresh
Marcel van der Pluijm
Mob: (+31) 653372891
marcel@feelingfresh.nl 
www.feelingfresh.nl