Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15-28 februari 2020: HortiContact, Lans terug in de tijd én tuinbouw in Guggenheim

Tholen - Vooruit, mogen we nog één keertje een rondje HortiContact 2020 doen? Het is immers nog maar hoogst onzeker of we ook komend jaar lekker ouderwets kunnen 'beurzen', dus laten we toch nog eens lekker foto's kijken. Verder in dit overzicht terug in de tijd met Cees en Leo van der Lans en tuinbouw in Guggenheim.

Dat laatste was toch wel wereldnieuws, want in het beroemde museum in New York ging de tentoonstelling 'Countryside' van start met veel aandacht voor de Nederlandse glastuinbouw.


Vader Jaco en zoon Wouter van den Bosch van Bosch Kwekerij/Bosch Fruit op HortiContact 2020

Nergens echter meer aandacht voor de Nederlandstalige glastuinbouw als in Gorinchem, waar Nederland en België bijeen kwamen voor HortiContact 2020. Met een nieuw beursindeling werd het er ouderwets gezellig. De beurs gaf (nieuwe) bedrijven kans zichzelf of nieuwe producten te presenteren. Bekijk hier de dagoverzichten (dag 1, dag 2 en dag 3) en de totale fotoreportage terug.


Dirk van den Plas (Hortipower bvba), Lynn en John Vermeiren (Tomeco) 

Nieuw is ook vertical farming, al vertelde Erik Buijsman van Buysman Kruiden met trots en met een knipoog naar de 'nieuwe' tak van sport dat zij al dertig jaar bieslook in een meerlagenopstelling telen. 


Erik Buijsman

Verder vertelde NPM Capital over hun investeringen in de glastuinbouw (o.a. in Agro Care, en bijna in een toeleverancier), komkommerteler Mellantas over hun nieuwe snackkomkommerconcept, de WUR en Bosman Van Zaal over de nieuwe kas die die laatste bouwt voor die eerste. Een kas met speciaal glas en 'alle techniek in de kelders'. 


Cees en Leo van der Lans 

In Brazilië naderde de bouw van de kas voor Fonte Verde Agro gestaag, was de Autonomous Greenhouse Challenge toe aan de eerste oogst en gingen Cees en Leo van der Lans uitgebreid terug in de tijd voor de serie Andere Tuinbouwtijden