Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjan Kouwenhoven zet Fonte Verde Agro op

Braziliaans project met flink Nederlands tintje nadert voltooiing

Soms kom je kassen (in aanbouw) tegen op ongewone locaties. Fonte Verde Agro is er zo een. Het project, dat momenteel voltooiing nadert, kwam van de grond nadat Arjan Kouwenhoven bij een bezoek aan BraziliĆ« in 2011 getriggerd werd door de kansen voor glasgroententeelt die hij er zag. 

Eerste poging
Onder de naam Kastec heeft Arjan in samenwerking met andere Nederlandse bedrijven een poging gedaan hightech systemen in de markt te zetten. Mede ten gevolge van hoge invoerbelastingen en gebrek aan kennis van moderne technologie pakte de groentenmarkt in BraziliĆ« dit helaas niet op. Daarnaast waren Nederlandse telers en kwekers terughoudend om te investeren in deze systemen door o.a. de afstand, inflatie, bureaucratie en corruptie.     

Eigen kas
Maar Arjan zat niet bij de pakken neer en besloot begin 2015 om te onderzoeken of het haalbaar zou zijn een eigen bedrijf op te zetten. Na een uitgebreide zoektocht door een groot deel van BraziliĆ« kocht Arjan begin 2018 25 hectare land in Andradas, de zuidelijke regio van Mina Gerais en werd Fonte Verde Agro een feit. Begin vorig jaar werd een complete kas aangekocht bij Havecon.   


Het bouwterrein, zoals het allemaal begon. 

Momenteel wordt er 2 hectare gebouwd waarvan ruim 1.5 hectare voor de productie van tomaten. Het bedrijf wordt gebouwd en ingericht naar Nederlandse maatstaven en technieken. Fonte Verde Agro kan op haar locatie in Minas Gerais uitgroeien naar ruim 12 hectare.

Door gebruik te maken van moderne technologie gaat Fonte Verde Agro een positieve bijdrage leveren aan de voedselzekerheid en kwaliteitseisen, welke meer en meer verwacht wordt door de Braziliaanse consument. 

De website van Fonte Verde is bijna klaar. In de tussentijd is er al een mooie video te zien met onder andere beelden van de bouw. Klik daarvoor hier door naar de website van het Braziliaanse bedrijf

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
info@havecon.com
www.havecon.com 

Publicatiedatum: