Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van uitdagingen naar innovatie bij Van der Knaap Groep

Agro Businessclub Westland organiseerde op donderdag 25 april een bijeenkomst bij Van der Knaap Groep in Honselersdijk. Bijna veertig leden kwamen samen om onder andere te luisteren naar de uitdagingen rondom substraten en om een kijkje te nemen in 'de Kas' bij Van der Knaap Groep. Om antwoord te geven op alle duurzaamheidsvragen is de kracht van Van der Knaap dat zij samenwerkingen opzoeken in de keten in combinatie met hun innovatiedrive.

Westlands familiebedrijf
CFO John van Adrichem introduceerde het Westlands familiebedrijf, een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met de productie en verkoop van bewortelingsmedia, substraten en circulaire meststoffen. Van der Knaap Groep is een bedrijf in (kokos)substraatmatten.

Doelen
Twan van den Berg, directeur business unit Substraat, sprak over de ontwikkeling van circulaire grondstoffen en substraten op maat. Het bedrijf zet stappen naar een toekomst met hernieuwbare grondstoffen, waarbij 35% hernieuwbaar in 2025 en 50% in 2030 de doelen zijn. Voor 2050 is het streven een situatie zonder negatieve milieu-impact.

In de praktijk
Jeffrey Ammerlaan van Ammerlaan-Sosef, kweker van onder andere celosia en primula obconica, deelde zijn ervaringen en uitdagingen als producent. Eén van deze uitdagingen is de overgang naar het veelbesproken veenvrije potgrond. In 2020 werd er nog 85% veen gebruikt, momenteel is dit 60 tot 65% en er lopen al proeven waarin 0% veen terug te vinden is. Een ontwikkeling waar Ammerlaan-Sosef goed over in contact blijft met Van der Knaap Groep om de beste resultaten te blijven te behalen.

Circulaire meststoffen en uitdagingen
Business unit directeur Karel de Bruijn besprak de ontwikkeling van circulaire meststoffen, zoals het omzetten van stikstofrijke reststromen naar bruikbare producten voor de tuinbouw. Hij belichtte de bijdrage van deze ontwikkelingen aan het oplossen van het mestoverschot en de reductie van stikstofuitstoot.

Het innovatiecentrum
Na de presentatie kregen de leden een rondleiding door het innovatiecentrum 'de Kas' van Van der Knaap Groep. In vier groepen kregen de leden in twaalf verschillende proefkassen uitleg over onderzoeken in de tuinbouw, met een sterke focus op hernieuwbare grondstoffen en circulaire meststoffen.

Tijdens de afsluitende borrel werd gesproken over de bijeenkomst en de uitdagingen. De mensen waren verrast en onder de indruk van de ontwikkelingen en innovaties bij Van der Knaap Groep. Aansluiten bij de Agro Businessclub is mogelijk via [email protected].

Voor meer informatie:
Agro Businessclub Westland
Tel. 0174 - 64 26 73 / 06 – 23 639 784
[email protected]
www.agrobusinessclubwestland.nl

Publicatiedatum: