Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met de komst van Jef hebben we de mogelijkheid nieuwe afzetmarkten aan te boren"

Bel'Export breidt uit naar totale pakket aan Belgische en Nederlandse AGF

Tholen - Bel'Export, van origine hardfruitspecialist, heeft besloten haar productassortiment uit te breiden naar het totale Belgische/Nederlands pakket aan verse groenten en fruit. "Met de komst van collega Jef Tilkin kregen we er klanten bij die hij altijd had voorzien in Nederlandse en Belgische groenten en fruit. Met zijn expertise in groenten als aanvulling op ons hardfruitspecialisme kunnen we kijken naar de mogelijkheden van het aanbieden van een totaalpakket", vertelt Simon Wouters van Bel'Export.


Het team van Bel'Export op de afgelopen Fruit Logistica

Dat er uitgebreid wordt, komt daarentegen niet volledig uit de lucht vallen. "We waren al jaren vragende partij om ons gamma te diversifiëren. Als hardfruitspecialist gaat de focus toch al snel naar appelen, peren en wat aardbeien en kersen. Echter, er bleek dat vanuit onze klanten ook een steeds grotere behoefte ontstond om, naast deze producten, het overige aanbod bij ons in te kopen. De komst van Jef is daarbij een trigger geweest van een volgende stap, die we al langere tijd op de planning hadden staan. Een opportuniteit, waarbij we onze bestaande hardfruitklanten kunnen koppelen aan de extra groentenverkoop die Jef meebrengt en zijn klanten, die hij meegenomen heeft, kunnen op hun beurt rekenen op onze expertise in het hardfruit."

Bel'Export verwacht hiermee een synergie te creëren, die hun nieuwe mogelijkheden geeft richting de toekomst. "We kenden de groentenwereld natuurlijk wel een beetje, maar Jef kent het als zijn broekzak. Net zoals wij de hardfruitsector door en door kennen. Nu hebben we in één klap een echte specialist in huis en kunnen we elkaar hierin versterken. Hij levert namelijk vooral aan Duitse en Franse groothandelaren, waar wij ons veelal richtten op de retail in Duitsland en Frankrijk. Deze samenwerking leidt er dus toe dat we nieuwe afzetmarkten kunnen aanboren die we het volledige assortiment aan kunnen bieden."

En dus voorziet Simon een drukke zomer. "Het hardfruitseizoen zit in zijn laatste maanden. Uiteraard hebben we het daar ook nog druk genoeg mee, maar dit is het ideale moment om Jef te mogen verwelkomen nu het Belgische/Nederlandse kasgroenten seizoen goed en wel van start is gegaan. De mooie volumes komen nu aan en binnen twee weken zullen we het grote aanbod op de markt zien komen. De Spaanse concurrentie lijkt dan stilaan te verdwijnen, dus we kijken uit naar een goede zomer."

Voor meer informatie:
Simon Wouters
Bel'Export
Neremstraat 2
3840 Borgloon - België
Tel +32 12 440 551
[email protected]
www.belexport.com