Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse cannabisteler vindt passende financiering

Q-Farms uit Stadskanaal is één van de tien deelnemende telers aan de wietproef van de Nederlandse overheid, oftewel het Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Q-Farms wil in de nieuw te bouwen productiefaciliteit een breed scala aan cannabis gerelateerde consumentenproducten telen, verwerken en leveren aan geselecteerde coffeeshops. De bouw ging afgelopen najaar van start. Het gaat om een indoor farm.

Het gehele teelt- en productieproces van Q-Farms is erop ingericht om kwalitatief het beste en schoonste product aan de markt te kunnen aanbieden. Hiermee beoogd Q-Farms een onderscheidende marktpositie te realiseren.

De gerealiseerde financiering is uniek. Dat benadrukt Bram Schop van BDO op LinkedIn. Dat komt 'vanwege het experimentele en start-up karakter in combinatie met de sector.' "Hierdoor werd er terughoudendheid bij financiers ervaren. De financiering is verstrekt door Rabobank, waarmee de bank actief bedraagt aan duurzame legale marktwerking in de Coffeeshopketen."

Karina Zuidinga (CFO Q-Farms): "Afgelopen jaren stonden in het teken van het uitwerken en optimaliseren van onze strategische en operationele plannen. Rabobank was vanaf het begin af aan nauw betrokken bij het traject. Met de aansturing vanuit BDO hebben wij ons financieringsmemorandum geoptimaliseerd en is de financieringsaanvraag op de juiste wijze aan financiers gepresenteerd. BDO heeft het proces met bank geleidt en ons goed begeleidt in de gesprekken met de bank. Met de ondersteuning van BDO hebben we de financiering weten te realiseren en een maximaal resultaat behaald. Door middel van korte lijnen en een vast team, met ieder zijn eigen expertise, konden we snel schakelen gedurende de financieringsaanvraag. Wij willen Rabobank en BDO hartelijk bedanken en kijken uit naar een fijne samenwerking de komende jaren."

Voor meer informatie:
Q-Farms
www.q-farms.com

Publicatiedatum: