Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Qwix komkommer met dipsaus

Teler komt met snackkomkommerconcept

Tholen - Sinds vorig jaar heeft komkommerkwekerij Mellantas uit Sevenum de gehele verkoop in eigen hand genomen. En dat maakt creatief want behalve de reguliere afzetkanalen, zet de kwekerij in op iets nieuws. De minikomkommer als snelle snack. In plaats van een frikandel bijvoorbeeld.

Dipsaus
"Vanaf deze week zijn ze beschikbaar", vertelt Carla Houben. De minikomkommers zijn voorzien van een recyclebare verpakking en liggen straks onder de naam Qwix in de winkel. "Er is een naturel versie, eentje met sweet chilisaus en een met honing mosterdsaus. Een komkommer met dipsaus is een stuk gezonder dan een frikandel met mayonaise. We zien dat de consumenten steeds bewuster met gezondheid bezig zijn en denken daarom dat hier wel markt voor is."

Nieuwe doelgroepen
Qua afzet zullen ze deels de vertrouwde kanalen gebruiken, maar ook nieuwe doelgroepen aanboren. "Tankstations bijvoorbeeld, of hogescholen en universiteiten. Daar worden veel snacks gekocht." Volgens Carla is dit concept het begin van meer. "We zijn van plan elk jaar met iets nieuws te komen, iets waar de consument volgens ons behoefte aan heeft."

Voor meer informatie:
Carla Houben
Mellantas B.V.
Kleefsedijk 14
5975 NV Sevenum
[email protected]