Hoofdrol voor Nederlandse tuinbouw in Guggenheim Museum

Vandaag opent in het Guggenheim Museum in New York de tentoonstelling Countryside - The Future van architect Rem Koolhaas en diens denktank AMO. De expositie vertelt de ontwikkeling van het platteland door de eeuwen heen aan de hand van een aantal thema’s. Dit wordt gevisualiseerd door verbinding te maken met verschillende regio’s in de wereld. Voor de thema’s voedsel en voedselproductie staat de schijnwerper op de Nederlandse tuinbouw.

Positionering Nederlandse tuinbouw
Rem Koolhaas en Samir Bantal van AMO willen de bezoekers aan Countryside laten nadenken over oplossingsrichtingen die bepalend zijn voor de toekomst van onze planeet. Nederlandse tuinders en toeleveranciers tonen hoe de tuinbouw oplossingen biedt voor de mondiale maatschappelijke vraagstukken. De expositie in het Guggenheim biedt de Nederlandse tuinbouw de kans om zich naar de wereld te positioneren als partner van de samenleving en om invulling te geven aan een voedselproductiesysteem waarbij de natuur altijd als vertrekpunt van handelen ingezet wordt.

Inbreng
Het Nederlandse bedrijfsleven draagt fors bij aan de expositie, zowel in als buiten het museum. Op de stoep voor het Guggenheim op 5th Avenue is een transparante vertical farming productie-unit te zien waarin cherrytomaten geteeld zullen worden.

In het museum zelf symboliseren verschillende objecten de oplossingen die er reeds zijn voor de productie van duurzaam, efficiënt en gezond voedsel. Zo wordt er in het Guggenheim een kas van BOM Group getoond voorzien van LED-verlichting van Hortilux/PL Lighting, een mini-Airobug en een hommelkast van Koppert Biological Systems en drones van PATS ten behoeve van de productie van cressen van Koppert Cress. Een robot uit de Priva Kompano Deleaf Line visualiseert dat de rol van de mens (arbeid) door robotisering, AI, big data en deep learning zal veranderen.

Thought Leaders Week
Om de impact zo groot mogelijk te laten zijn, hebben de Nederlandse bedrijven zich verenigd in Stichting NethWork en worden, naast de expositie, ook andere activiteiten ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de door NethWork te organiseren Thought Leaders Week. Van 10 – 14 augustus zullen in het Guggenheim kopstukken uit de internationale tuinbouw en andere sectoren bij elkaar komen. Ze zullen zich buigen over de wijze waarop de wereld betrokken kan worden bij en geïnformeerd kan worden over duurzame, efficiënte  en gezonde voedselproductie.

Voor meer informatie:
NethWork
www.nethwork.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven