Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1-15 april 2020: Greenco, Denso en Certhon halen de headlines

Tholen - Begin april was de grootste coronashock achter de rug, maar de effecten bleven merkbaar. Barruh mannen met grote knuisten kwamen tijdelijk zonder werk te zitten en telers maakten een diepe buiging voor de arbeidsmigranten die wél bleven. 

April begon met nieuws van Certhon, dat met autotechnologiebedrijf DENSO een opvallende partner met een minderheidsbelang aan boord kreeg. Ander groot nieuws was de stap van Greenco om de locatie in Someren aan Wim Peters Kwekerijen te verkopen. CEO Robert Ketelarij van Greenco gaf uitleg over de 'strategische heroriëntatie', waarmee Greenco in een 'spilfunctie tussen markt en teler' het verschil wil gaan maken.

Triest nieuws bereikte de redactie begin april ook van Prominent. Oud-bestuurslid Paul Ammerlaan overleed op 7 april, totaal onverwachts.

Paul was bijna vanaf de oprichting bij Prominent betrokken en was ook jaren bestuurslid. Typerend voor Paul waren zijn enthousiasme en zijn positiviteit. Daarnaast was Paul een kleurrijk en innemend persoon. 

Verder nog enkele andere artikelen uitgelicht.

Kasbloemkool: vraag is er nog volop, dus blijven telers telen

Tholen - Kasbloemkool doet misschien denken aan vroeger tijden of aan het nummer ‘Bloemkool’ van de Kromme Jongens (“Bloemkool, wat mot je d’r mee”), maar de teelt is zeker nog geen geschiedenis. Er zijn nog steeds tuinders die in de winterperiode hun kas(je) ermee vol zetten en het zelf of via de veiling verkopen.

Radijskassen maken plaats voor woningbouw

Tholen - Jarenlang werd er radijs geteeld in de kassen op de foto, maar de komende weken wordt 23.000 vierkante meter kas gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Het gaat om twee locaties van Zwinbrothers, waar Piet Zwinkels samen met zijn broers radijs teelde in Monster. "Het doet altijd pijn af te zien breken wat je ooit zelf hebt laten bouwen en waar je zoveel stappen hebt staan", vertelt Piet.

"de focus dit jaar ligt voornamelijk op snel de juiste kennis vergaren"

Jan van der Harg Jr.: Van paprika’s naar aubergines

Het telen van paprika’s is hem met de paplepel ingegoten, toch kiest Jan van der Harg Jr. er voor om over te stappen op de teelt van aubergines. Hij heeft vanaf eind 2019 de leiding over een auberginebedrijf van 8 ha.

Thijs Bertens van gotenbouwer naar aardbeien op goten telen

Tholen - Hij werkte bijna vijf jaar bij Meteor Systems, maar is sinds deze maand aan de slag gegaan bij Jansborg Aardbeien en Kersen, het teeltbedrijf van zijn ouders in het Brabantse Leende.

Thijs Bertens maakt daarmee een niet alledaagse 'move', maar voor hemzelf lag het wel 'in lijn der verwachting'. "Ik zag mijzelf over tien jaar meer als teler dan als projectmanager."

Forse schade bij grote brand in leegstaande kas

Tholen - Bij een tuin aan de Groeneveldseweg in De Lier is gisterenavond een grote brand uitgebroken. Naar verluidt vatte een oppotmachine vlam en zorgden plastic potten voor veel rookontwikkeling. Niemand raakte gewond.