Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japans autotechnologiebedrijf Denso neemt minderheidsbelang in Certhon

Denso, de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, heeft aangekondigd te gaan investeren in Certhon Group. Hiermee verwerft Denso een minderheidsbelang in het familiebedrijf uit Poeldijk dat wereldwijd grootschalige glastuinbouwprojecten ontwikkelt. Beide partijen menen samen een bijzondere en sterke combinatie te vormen om de ontwikkeling van techniek in de tuinbouw te versnellen.

Om het wereldvoedselvraagstuk (minder grond, meer mensen, meer voedselvraag) op te lossen, is het volgens beide bedrijven noodzakelijk vernieuwde teeltsystemen te ontwikkelen waarbij met minimaal verbruik van water en energie een duurzame, betrouwbare en geautomatiseerde teelt gerealiseerd kan worden.    

Denso is een Japans bedrijf en wereldwijd een toonaangevende leverancier van geavanceerde automotive technologie, systemen en onderdelen voor grote autofabrikanten. Door de kennis en expertise van Denso op gebied van automatisering (industriële robotica) te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon ontstaat er een samenwerking waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld zal worden, aldus de kersverse samenwerkingspartners. 

AgriD
Denso en Certhon realiseerden samen al AgriD, één van de grootste kassen in Japan voor Asai Nursery. In deze kas werken telers, robots en geautomatiseerde systemen samen om 24/7 de teelt te beheren. De oogstwerkzaamheden in deze kas worden uitgevoerd door oogstrobot ‘FARO’ die Denso ontwikkelde en waarmee uitgebreid wordt getest.   

In Denso’s Group lange termijnbeleid richting 2030, welke in 2017 is gelanceerd, zijn ook niet-automotive bedrijven (zoals de land- en tuinbouw) geïdentificeerd als focusgebieden. Voor Certhon past deze stap in de strategie om als familiebedrijf met internationalisering, schaalvergroting en verdere professionalisering de continuïteit van Certhon te waarborgen.      

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com

Publicatiedatum: