Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thijs Bertens van gotenbouwer naar aardbeien op goten telen

Tholen - Hij werkte bijna vijf jaar bij Meteor Systems, maar is sinds deze maand aan de slag gegaan bij Jansborg Aardbeien en Kersen, het teeltbedrijf van zijn ouders in het Brabantse Leende.

Thijs Bertens maakt daarmee een niet alledaagse 'move', maar voor hemzelf lag het wel 'in lijn der verwachting'. "Ik zag mijzelf over tien jaar meer als teler dan als projectmanager."

Meehelpen
Begin dit jaar hakte hij de knoop door om in het familiebedrijf in te stappen. "Mijn ouders telen al zo'n veertig jaar aardbeien en ikzelf hielp sowieso in het weekend en in piekperiodes ook doordeweeks 's avonds al mee."

Het nieuwe werkterrein van Thijs wordt 2 hectare buitenteelt aardbeien op stellingen en een koude kas van 0,5 hectare eveneens met aardbeien. "En daarnaast hebben we een halve hectare kersen, maar dat is voor huisverkoop."

Op schema
De eerste aardbei met een rood kleurtje werd begin deze week ontdekt, dus voordat de productie losbarst, is het nog even wachten tot mei voor de aardbeien en voor de kersen tot begin juni. "We liggen op schema. De eerste rode aardbei kwam twee dagen eerder dan vorig jaar weet ik toevallig, maar dat mag geen naam hebben."

In de loop der jaren heeft Thijs al heel wat opgestoken van het 'telerzijn' en de komende tijd zal hij in sneltreinvaart nog veel meer over de teelt gaan leren. "Bij Meteor was mijn taak vooral het begeleiden van de klant met het bouwen van Mini-Air tunnels en het installeren van teeltgoten, maar nu ga ik ook echt zelf teler zijn." 

Voor meer informatie:
Jansborg Aardbeien en Kersen
Facebook-pagina

Thijs Bertens
thijs@jansborg.nl