Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
El Pinar:

Spaanse kwekerij biedt robuuste aardbeienrassen aan

El Pinar leidt momenteel een programma waarin de aardbeienrassen Primavera, Victory, Inspire en Renewal geteeld worden. Deze rassen zijn geschikt voor het mediterrane klimaat. Het bedrijf gaat de komende jaren potplanten en andere materialen verkopen.


Jorge Muñoz laat het aardbeienras Victory zien.

El Pinar richt zich op innovaties in de aardbeiensector. In de aardbeienteelt is er een tekort aan regen geweest. Vanwege hoge temperaturen in de herfst en het gebrek aan effectieve hulpmiddelen voor een adequate ontsmetting van de bodem was de ontwikkeling van de planten in Huelva (Spanje) niet goed. Daardoor was de opbrengst een stuk lager.

"Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat we dit meemaken", waarschuwt Jorge Muñoz, commercieel manager van El Pinar. "Zonder adequate ontsmettingshulpmiddelen wordt dit probleem de komende jaren erger." El Pinar anticipeert hierop door rassen aan te bieden die ook in ongunstige weersomstandigheden een goede opbrengst en kwalitatieve goede vruchten garanderen.

Het ras Victory is robuuster dan andere rassen. "Met een steeds onvoorspelbaarder klimaat en gebrek aan effectieve ontsmettingsmaatregelen, is het belangrijk om voor resistente rassen te kiezen," benadrukt de commercieel manager van El Pina.

Potrassen
Het bedrijf gaat ook aardbeienplanten in potten telen. Renewal en Primavera hebben planten die kunnen omgaan met hoge temperaturen. In Mediterrane gebieden zijn deze potrassen al op de markt gebracht en volgend jaar moet dit op commerciële schaal uitgebreid worden.


Victory

El Pinar versterkt zijn positie met de rassen Victory, Primavera, Inspire en Renewal die onderdeel van het rasprogramma van Plant Sciences en Berry Genetics zijn. De planten zijn robuust en passen zich aan het teeltgebied aan.

Nieuwe rassen
El Pinar beschikt over nieuw materiaal (BG113209) dat vroeg rijp is, een hoge en constante productiviteit heeft, makkelijke oogst en een goed gezondheidsprofiel heeft. De manager van El Pinar verwacht dat er de komende jaren nieuwe rassen beschikbaar komen.

Voor meer informatie:
El Pinar
Tel.: +34 921 15 58 87
www.elpinar.eu

Publicatiedatum: