Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pluk zelf je onbespoten groenten op het eiland Tholen

Tholen - Wie graag zelf zijn groenten en fruit wil plukken is bij 't Oogstuuntje in Poortvliet aan het juiste adres. In de kas, die tussen Poortvliet en Scherpenisse ligt, is een grote verscheidenheid aan groenten en fruit te krijgen. Met vijf medewerkers ziet de kas er goed onderhouden en verzorgd uit. Het personeel heeft zichtbaar kennis en ervaring en runt nu ongeveer een jaar de kas waarin geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Er worden vliegjes en beestjes ingezet om de gewassen gezond te houden. En dat lukt zichtbaar.


Tijdens het afrekenen legde deze medewerker nog het één en ander uit over de kwekerij. "We gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest en zijn biologisch-dynamisch. We proberen zoveel mogelijk de natuur het werk te laten doen."

Normaal gesproken is de kas op zaterdagmiddag geopend tot half drie, maar vanwege de harde wind was de kas afgelopen zaterdagmiddag een uurtje eerder dicht. De ramen konden namelijk vanwege de harde wind niet open en daardoor liep de temperatuur in de kas op tot veertig graden.

Of we even mochten voelen? En inderdaad, het was erg warm in de kas. Er hingen nog heerlijke snijbonen, sperziebonen en frambozen en nog veel meer groenten. Bezoekers kunnen er ook kousenband of courgettes plukken. Maar die laatste waren net op.


Bij sommige gewassen hangt uitleg over het desbetreffende gewas.

't Oogstuuntje levert ook aan handelaren. "Als de groenten niet allemaal geplukt worden door bezoekers leveren we aan afnemers." Ook toeristen kunnen de kas bezoeken en zelf hun eigen verse groenten plukken. Op Instagram en Facebook is het mogelijk de pluktuin te volgen. Daar viel bijvoorbeeld te lezen dat afgelopen zaterdagmiddag de kas eerder dicht ging vanwege de harde wind. De kas is op zaterdag geopend en in de (zomer)vakantie is er op woensdag en vrijdag gelegenheid om te plukken.


Ook bij het gewas kousenband hangt uitleg.


De voorkant van 't Oogstuuntje. Er staat een bordje zodat bezoekers direct kunnen zien wat er te koop is. Rechts staat een tuinhuisje waar bezoekers producten kunnen kopen wanneer ze liever niet zelf groenten plukken in de kas.


De gewassen staan er verzorgd bij en in de kas liggen verschillende buisrails.


Hier staan frambozen waar veel rijpe frambozen aanhingen.


Deze bezoekers trotseerden de hoge temperatuur in de kas om toch even een kijkje te kunnen nemen en zelf wat groenten te plukken. Je gemak houden was daarbij wel belangrijk.


Er staan ook overheerlijke bramen.


De courgettes worden veel verkocht en groeien vanzelf weer aan.


Bij de ingang van de kas vind je aan de linkerkant pepers.

Voor meer informatie:
't Oogstuuntje
Randweg 3
4693 PA Poortvliet
Tel: +31 (0)6 41588898
[email protected]
www.biotuinderij.nl