"We analyseren vertical farming om het levensvatbaar te maken"

Evolve doet samen met een aantal internationale universiteiten en particuliere onderzoeksinstellingen onderzoek naar nieuwe technieken voor kassen. Ze ontwikkelen zogenaamde biomimicry-technieken: biomimicry gaat over het vertalen van de kennis van de natuur naar innovaties.

Evolve voorziet telers van allerlei hulpmiddelen op het gebied van financiering, engineering en systeemintegratie. Ook projectmanagement van inkoop, constructie en inbedrijfstelling, en waar nodig exploitatie komen aan de orde. In de loop van de tijd is het team uitgebreid. Directeur Philip Lee vertelt dat het inbrengen van experts uit de financiële wereld zijn bedrijf hielp. "We analyseren vertical farming om het levensvatbaar te maken. Het woord afval betekende 500 jaar geleden iets heel anders voor ons. We willen op een goede manier met afval omgaan."

Philip ziet nog steeds de uitdaging om vertical farming op de lange termijn haalbaar te maken. "Vooral in de omgeving van de Golfstaten is dat mogelijk.

Locatie is belangrijk bij vertical farming
Vertical farms komen het beste tot hun recht in de buurt van steden. Daar liggen namelijk waterzuiveringsinstallaties dicht bij elkaar en daar zijn water-, afval- en energievoorzieningen voorhanden. In de buurt van fabrieken zijn vaak leegstaande gebouwen te vinden die geschikt zijn voor vertical farms. Daar kunnen verschillende soorten gewassen worden geteeld. Het zijn vaak goedkope locaties vanwege de onvermijdelijke geuroverlast, die goed kunnen worden beperkt in moderne fabrieken.

Het doel is om op deze locaties van landintensieve afvalwaterverwerking over te stappen op anaerobe vergisting en vergassing. Daarbij past een vertical farm met een hoge productie een kleine CO2-uitstoot. In de buurt van fabrieken zijn vaak overtollige gebouwen die bruikbaar zijn voor vertical farming en overtollig land voor kassen, waardoor een breder scala aan gewassen kan worden geproduceerd.

Philip vertelt dat ze met NEOM als hun nieuwste partner onderzoek hebben gedaan naar verschillende vertical farming ontwerpen. Die hebben ze ook uitgebreid getest voordat ze worden ingezet waar ook ter wereld. Dat gebeurt op de Oxagon-locatie in NEOM. Op deze eerste locatie ter wereld zullen meerdere systemen tegelijk getest en geëvalueerd worden. "We laten ze een paar jaar draaien, zodat de voedingsdivisie de architectendivisie kan adviseren over dit soort projecten." Evolve is ook uitgenodigd om deel te nemen aan de wederopbouw van Oekraïne.

Philips sprak deze week op het Vertical Farming World Congress in London in United Kingdom.

Voor meer informatie:
Philip Lee, Directeur
Evolve Growing Solutions
info@evolve.international
www.evolve.international


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.