Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joe Swartz van AmHydro:

"Het woord duurzaamheid wordt veel te veel gebruikt in alle talen"

"Geen enkele vertical farm zal ooit een tienvoudige winst opleveren of zo populair worden als Facebook. Het is een kwestie van hard werken en om te blijven bestaan moet met grote hoeveelheden en lage marges gewerkt worden. Ondernemers dachten er makkelijk geld mee te verdienen en zijn het slachtoffer geworden van investeerders. Deze investeerders waren bereid om extreem veel geld uit te geven aan dingen die helemaal niet belangrijk waren," vertelt Glenn Behrman, oprichter van CEA Advisors.

In een panel op Indoor Ag-Con over 'Het wegnemen van onduidelijkheid en de weg naar de toekomst' proberen organisator Allison Driskill met Philips samen met Jennifer Waxmann van Seed2Source en Joe Swartz van AmHydro meer duidelijkheid te geven.

Jennifer: "Er is veel ruimte om te groeien in deze sector. Er zijn successen geweest en er was veel aandacht voor de economie. Nog altijd is vertical farming relatief nieuw in de VS. We zijn allemaal nog aan het leren, daar moeten we eerlijk over zijn. Vertical farms bieden veel kansen, maar we delen nog niet hoe die gerealiseerd kunnen worden. We zijn geen concurrenten, dus we moeten samenwerken om winstgevend te worden. We zijn er nog niet."

Joe: "Validatie, validatie, validatie. Verzamel en analyseer informatie voordat je een beslissing maakt." Leer van de mislukkingen die ervoor zorgden dat veel telers de afgelopen 12-18 maanden door uitdagende tijden heen moesten vanwege onrealistische verwachtingen.


Allison Driskill, Glenn Behrman, Jennifer Waxmann, en Joe Swartz

Duurzaamheid
Als het om duurzaamheid in vertical farming gaat wijst Glenn erop dat duurzaamheid onderdeel is van een goede onderneming. Duurzaamheid bestaat uit het maximaliseren van de opbrengst, het recyclen van substraat, arbeid etc. "Duurzaamheid is gewoon het hebben van een winstgevend bedrijfsmodel."

Volgens Jennifer wordt het woord 'greenwashing' elk jaar opnieuw gedefinieerd. "We willen allemaal geen afval in onze vertical farms. Moet dat het doel zijn? Ja, maar je kunt dat niet altijd van jezelf verwachten, want dat is moeilijk. Eén van de oorzaken van het mislukken van veel vertical farms is het watergebruik. Hoeveel water wordt er gebruikt bij het schoonmaken?"

Het gebruik van water wordt vaak buiten beschouwing gelaten. Wie heeft er ooit daadwerkelijk het watergebruik gemeten? "Ik denk dat we doelen moeten stellen en deze elk jaar opnieuw moeten evalueren. Je moet niet bij het starten van een vertical farm de intentie hebben om geen afval te produceren en 95% minder water te gebruiken."

"Onze hoofdtaak is telen. Het woord duurzaamheid wordt veel te veel gebruikt in alle talen." Volgens Joe blijft duurzaamheid belangrijk. "Het creëren van groene banen, water besparen en energie besparen blijft belangrijk. Maar zonder economische duurzaamheid verdwijnt alles."

In 2025 vindt Indoor Ag-Con 2025 plaats op 11-12 maart 2025 in Las Vegas.

Voor meer informatie:
Indoor Ag-Con
Tel: +1 404 991 5186
[email protected]
www.indoor.ag

Publicatiedatum: