Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farms in containervorm

MineARC biedt vluchtkamers aan voor in de mijnbouw. Nu maakt het bedrijf ook vertical farms voor medische marihuanateelt en andere tuinbouw. "We zien kansen voor kasteelt voor MineARC. Niet alleen ondergronds, maar ook bovengronds," zegt Holger Plange, Business development manager bij MineARC Systems.


Holger Plange

Gericht op afgelegen gemeenschappen
De mijnsector in Australië heeft uitdagingen. Holger legt uit dat er afgelegen werkkampen zijn en dat die afhankelijk zijn van geïmporteerde voedselvoorraden. Holger: "We hebben een bevolking van ongeveer 26 miljoen mensen en 28% van hen woont in landelijke gemeenschappen. Dat gaat gepaard met veel sociaal-economische problemen."

MineARC heeft hun containers ontwikkeld waardoor geen groenten meer hoeven geïmporteerd te worden. Het is vooral geschikt voor locaties waar personeel voor langere tijd moet blijven. Ze hebben een draagbare vertical farm ontwikkeld waardoor ze hun afhankelijkheid van geïmporteerde verse groente voor hun personeel konden verminderen.


Een containerfarm model ontworpen door MineARC

Productportfolio
Holger vertelt dat het bedrijf samenwerkt met agronomen, universiteiten en andere onderzoeksorganisaties om hun productaanbod verder te ontwikkelen. Holger: "We werken samen met universiteiten en de R&D-gemeenschap om onze gewasrecepten uit te breiden. We benutten ook partnerschappen en subsidies."

Holger voorziet een toekomst waarin MineARC innovatie blijft stimuleren. "Ik denk dat er een divers landschap van toepassingen voor vertical farming blijft ontstaan dat gericht is op zowel stedelijke als afgelegen gemeenschappen. Het wordt steeds belangrijker om samen te werken en zich aan te passen aan de demografie. We willen niet investeren in een fabriek en vervolgens de productie verkopen. MineARC levert juist de technologie en zorgt ervoor dat die naadloos aansluit bij de teler."

Op basis van de behoeften van hun klanten blijven ze hun technologie uitbreiden. Australië is misschien een flinke reis voor sommige bedrijven. Het beperkt hen echter niet in samenwerking met geïnteresseerde partijen. "We werken graag samen met mensen die al een tijdje in de sector werken."

Voor meer informatie:
Holger Plange, Business development manager
MineARC Systems
[email protected]
www.MineARC.com.au

Publicatiedatum: