Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderwijs en onderzoek voor kansen in vertical farms

"Steden zoals Winnipeg zijn ideaal voor vertical farms. Met verticale farms kunnen telers alles telen wat ze willen en de ruimte maximaal gebruiken. Er kleven veel voordelen aan lokale voedselteelt. Het levert extra banen op en het is goed tegen klimaatverandering", vertelt Trina Semenchuk, oprichter van Little Greenhouse That Could (LGTC).

LGTC verkoopt producten voor binnenteelt zoals teeltbakken. Trina is de regionale distributeur in Manitoba en Noordwest-Ontario van Harvest Today Harvest Wall Vertigation Systems. LGTC biedt educatieve workshops aan om mensen te leren hoe ze binnenshuis producten kunnen telen. "Ik wil van Winnipeg dé vertical farmstad van de wereld maken", zegt Trina.


Trina Semenchuk

Winnipeg
Naast dat ze van Winnipeg de hoofdstad van verticale tuinbouw wil maken, wil ze ook onderzoek en ontwikkeling een plek geven. Ze wil de vertical farmsector stimuleren in Winnipeg. Naast een fulltime baan en een groeiende vertical farm blijft Trina gefocust om verticale tuinbouwinitiatieven in Manitoba te promoten.

Telen voor daklozen
Onlangs presenteerde ze de voordelen en mogelijkheden van vertical farms in Winnipeg aan de luitenant gouverneur Anita Neville. Daarbij waren ook lokale gemeenschapsleden in het Government House van Manitoba aanwezig. "Ik ben druk geweest met interviews en lokale verslaggeving als gevolg van de presentatie bij de regering van Manitoba." Ze heeft verschillende projecten opgezet aan de Universiteit van Manitoba. Haar laatste is een onderzoeksproject gericht op energieverbruik in CEA waarbij ze gebruik maakt van Harvest Today's Harvest Wall Vertigation Systems. De geoogste producten van dit project worden gedoneerd aan Siloam Mission. Dat is een daklozenopvang in Winnipeg om voedsel te bieden voor mensen in nood.

Trina: "We willen de voedselonzekerheid aanpakken. Voor dit project is de Harvest Wall door Siloam Mission aangeschaft voor hun gebruik." Naast dat Trina betrokken is bij de gemeenschap en universiteitsprojecten is Trina diep betrokken bij educatie. Ze heeft een verticale tuinbouwonderwijsprogramma gelanceerd op St. John's High School. "Projecten binnen de gemeenschap zijn belangrijk om vertical farms te promoten."

Het stimuleren van vertical farms
Trina is een nieuwe distributeur van de Harvest Walls. "Het Harvest Wall Vertigation System heeft 720 poorten die zorgen voor een goede luchtstroom vergeleken met andere systemen. Ik vind het leuk hoe de ruimte efficiënt gebruikt wordt."


De Harvest Wall

Ondanks de recente toestroom van aandacht blijft Trina standvastig in het stimuleren van vertical farms in haar provincie en in het hele land. "Mijn deur staat altijd open."

Voor meer informatie:
Trina Semenchuk, Oprichter en CEO
Little Greenhouse That Could
Tel: +1 204-899-2647
[email protected]
https://littlegreenhousethatcould.ca

Aleeya Laureola, Marketing Manager
Harvest Today
Tel: +1 204 264 0067
[email protected]
www.harvest.today

Publicatiedatum: