Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grotere vraag naar hybride farms in Europa en de VAE"

"Wij hebben een project in Dubai waar we een hybride aardbeienfarm hebben opgezet, waar we gebruikmaken van Revoponics, zoals wij ze noemen, verticale teeltorens. Nu de vraag stijgt in Europa en de VAE, staan er veel interessante andere projecten op stapel. Dat is logisch, omdat Revoponics zo goed past in de vertical farmmarkt, door zijn zeer energie-efficiënte teeltproces en de veelzijdigheid van het kweken van verschillende gewassen," zegt Praveen Sharma, oprichter van Flora Consult.

Praveen Sharma

Aarbeienfarm in Dubai
De draaiende torens zijn een speciale eigenschap in de hybrid farm. Dus waarom draaien die torens? Dat is een techniek ontwikkeld door Flora Consult, die de volgende problemen oplost, die ontstaan in traditionele vertical farms, volgens Praveen.

"Door de rotatie kunnen we de plantenpopulatie op een bepaald gebied bijna verdubbelen. Daarnaast kunnen we een homogeen microklimaat en ventilatie leveren aan alle planten. Dit helpt telers om te besparen op CapEx en OpEx, op het gebied van zowel de zon als de LED's 's nachts door het draaien van de toren."

Een kijkje in de vertical farm

Revoponics kunnen niet alleen worden gebruikt bij aardbeien, maar kunnen ook ingezet worden bij de teelt van verschillende groentes, vruchtdragende gewassen, kruiden et cetera. Door middel van maatwerk kan het systeem worden aangepast op het totale volume van de vertical farm. Een Revoponics Grow Tower varieert in hoogte van 3,2 tot 4,6 meter.

De hybride opzet van het systeem laat zonlicht toe om de planten te voorzien van de benodigde dosis licht, terwijl 's nachts de planten extra licht ontvangen van de LED-verlichting. Er worden diverse materialen gebruikt voor de torens. Een mix van Flora's gepatenteerde ontwerpen van de kweektorens, weermonitoren, bemestingsregelaars, stellingen en rotatiemechanismen.

Flora Consult is als kassenbouwer actief in landen zoals Kenia, Ethiopië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf is opgericht in 1997.

Praveen ziet grote veranderingen in de voedingstuinbouw- en sierteelt. Omdat het bedrijf betrokken is geweest bij het ontwikkelen van grootschalige projecten voor commerciële hydrocultuurtelers, zowel in de tuinbouw- als de sierteelt, heeft Flora Consult nu ook producten beschikbaar voor vertical farmers. De laatste 12 jaar is de focus dan ook verschoven naar groenten, aardbeien en kruiden.

Een gerealiseerd project in Kenia

Onderzoek moet vertical farming een stap hoger brengen
"Ons enige doel is het aanbieden van realistische projecten. Samen met de teler, nemen we hem mee in een stap-voor-stapplan. We hebben ons eigen in-house R&D centra opgericht, bekend als het Center for Innovation and Training on Vertical Farming, om succes te garanderen."

De belangrijkste doelen van het R&D centrum zijn het ontwikkelen van verticale teeltmodellen met een hogere productiviteit, net als het ontwikkelen van energiezuinige teeltsystemen. Tegelijkertijd worden protocollen opgesteld voor diverse recepten voor voedingsstoffen voor gewassen. "Door al deze proeven, hebben we de resultaten verzameld en geanalyseerd, die worden uitgebracht in de verschillende studies naar de voordelen van de ene kweektechniek ten opzicht van de andere."

Naast de kweektorens, levert Flora Consult ook polykassen, horizontale stapelkwekerijen, horizontale en pyramide NFT systemen, kweekinstallaties voor thuis en meer. De kleinste kwekerij begint met 1000 m2, de grootste kan tot 1000 hectare zijn.

Praveen tijdens een training on-site

 

Voor meer informatie:
Praveen Sharma, oprichter 
Flora Consult
A-6, Shrinagari
Talegaon Dabhade
410506 India
+91 942 2522 141  
[email protected]
www.floraconsult.com

Publicatiedatum: