Nieuwe kas levert aardbeienteler met boerderijwinkel meer controle op

De eerste palen van nieuwe teeltkas voor by Broersen zijn de grond in gegaan in Warmenhuizen. Vanaf het seizoen 2023 kunnen de telers er de eerste aardbeien uit plukken. 

Eigen teelt
De telers met boerderijwinkel specialiseren zich naast de aspergeteelt al sinds 2005 in de teelt van aardbeien. Sindsdien is de teelt beetje bij beetje verbeterd en opgeschaald om aan de vraag van bezoekers van de boerderijwinkel te kunnen voldoen.

95% van alle aardbeien die de telers telen verkopen zij direct in de eigen boerderijwinkel. De laatste jaren hebben ze steeds vaker tekorten, waardoor ze soms ook aardbeien van collegatelers bijkopen om aan de vraag te kunnen voldoen. Het is erg lastig om aardbeien van hetzelfde kwaliteitsniveau in te kopen, merken zij en daarnaast komt de teeltwijze niet overeen met de eigen teeltwijze.

Reden voor de bouw van een nieuwe kas, waarmee de telers ook de ambitie om de aardbeienteelt op een nog hoger niveau te krijgen om de kwaliteit en de duurzaamheid van het product te blijven verbeteren waar willen maken. 


Sem Broersen, uiterst rechts, op HortiContact 2022 in de stand bij Van Amelsvoort Kassenbouw. Zij bouwen de uitbreiding voor de teler. 

Warmtepomp
De aardbeienkas is volgens de telers 'helemaal van deze tijd'. Daardoor kan het klimaat voor de plant beter gestuurd worden. Een optimaler klimaat zorgt voor een gezondere plant en ook een gezondere aardbei. De nieuwe aardbeienkas zal ook beter zijn geïsoleerd, en daarnaast willen de telers deze kas ook op een duurzame manier verwarmen (middels een warmtepomp). Dit alles zorgt ervoor dat de telers op een toekomstbestendige manier aardbeien gaan telen, inclusief net als nu al het geval is in de huidige kas de inzet van natuurlijke vijanden en biologische bestrijding van ziekten en plagen.

Voor meer informatie:   
by Broersen
Dergmeerweg 30
1749 VA Warmenhuizen
info@bybroersen.nl
www.bybroersen.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven