Aardbeientelers in Italië krijgen bijna in hoogte verstelbaar gotensysteem

In de eerste tien dagen van juli is Combimetal Carrera, een bedrijf uit het Zuid-Italiaanse Policoro gespecialiseerd in het ontwerp en fabricage van stalen kasconstructies, met de bouw gestart van een-, twee- en drierijige installaties voor de teelt van aardbeien op goten. Het zal de constructies opzetten in meerdere teeltgebieden, waaronder het Ionische Calabrië, Salento, Oristano en Metapontino, op een areaal van in totaal ruim 15 hectare. De oplevering is voorzien voor de eerste week van september.

Eenrijige Combimetal constructie voor de substraatteelt van aardbeien

"Niet alleen het voordeel van een efficiëntere en betere teelt en het gemak bij het oogsten van de aardbeien en schoonmaken van het terrein, maar ook de mogelijkheid om de investering te financieren met steun uit regionale of nationale fondsen kunnen ondernemers overhalen tot de aanschaf van deze teeltsystemen. Als de tijden niet zo onzeker waren door de oorlog en de prijsstijgingen, zou de interesse ongetwijfeld nog groter zijn", zegt Giusy Carrera, commercieel manager van het bedrijf.

Tweerijige Combimetal constructie voor de substraatteelt van aardbeien

"De meeste installaties zullen een dubbele verstelbare goot hebben, met mogelijkheid voor een derde rij. Door de hoogte te benutten kunnen grote gemiddelde opbrengsten per vierkante meter behaald worden. De maximale lengte van de paal is 2,20 meter. De goten zijn gemaakt van gegalvaniseerde en gelakte platen met een speciale coating en een garantie van 6 jaar. Ze worden ondersteund door 2,5 mm stalen palen en 5 mm thermisch verzinkte beugels. We beschikken over een nieuwe moderne 10 meter lange profileermachine die ons in staat stelt om de voorbereiding van de platen te versnellen. Voor de assemblage van grote oppervlakken kunnen we de machines naar de percelen zelf brengen."

Drierijige Combimetal constructie voor de substraatteelt van aardbeien

"We zullen nog bestellingen aannemen tot de eerste dagen van september, zodat we tegen het einde van die maand de laatste structuren kunnen voltooien. Dan hebben de teeltbedrijven nog net de tijd om de substraatmatten te plaatsen en de teelt op te starten. We ondervinden geen problemen met de aankoop van grondstoffen. Elke maand wordt bij ons zo'n 250 ton staalplaten gelost en de levertijden zijn redelijk, ondanks de geopolitieke en commerciële perikelen. Wie geïnteresseerd is in een bezoek aan een installatie voor substraatteelt om de kwaliteit van de gebruikte materialen met eigen ogen te zien, kan gerust contact opnemen met ons."

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 973481
combimetalcarrerasrl@gmail.com
combimetalcarrera.it
Facebook.com/Combimetal-Carrera


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven