Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paal geslagen voor 'bubbelkas' bij Koppert Cress

Zaterdag, 9 juli 2022 is de eerste paal geslagen voor de innovatieve testkas die de startup BBBLS Energy Saving Greenhouses bouwt bij Koppert Cress in Monster. De komende maanden zal worden gewerkt aan de realisatie van deze circa 1.000 m2 grote, extreem energiezuinige, innovatieve tuinbouwkas.

Het Haagse BBBLS heeft een vernieuwende kas ontwikkeld, waarbij de dubbelwandige gevels en dek kunnen worden geïsoleerd met luchtbellen; feitelijk 'schakelbare spouwmuurisolatie'. Dankzij de hoge isolerende waarde, is het benodigde verwarmingsvermogen in deze kas slechts een fractie van traditionele tuinbouwkassen.

BBBLS heeft reeds enkele kleine kassen gerealiseerd in o.a. Noorwegen en zocht een locatie om het functioneren van dit werkingsprincipe ook in Nederland te bewijzen en te demonstreren. In samenwerking met Koppert Cress en met een bijdrage vanuit REACT EU is dit gelukt.

Gedurende dit tweejarige project, zal Koppert Cress in de testkas één van haar gewassen gaan telen om te bewijzen dat dit met radicaal minder energie, maar zonder concessies aan kwaliteit en kwantiteit kan worden gerealiseerd.

Bron foto en tekst: LinkedIn

Publicatiedatum: