PlantLab en Syngenta tekenen wereldwijde licentie-overeenkomst

PlantLab heeft een wereldwijde licentieovereenkomst gesloten met gewasbeschermingsproducent Syngenta. Beide bedrijven delen geen financiële en zakelijke details over de gesloten licentieovereenkomst. 

“We zijn trots dat deze licentieovereenkomst de kracht van onze patenten voor indoor farming wederom bevestigt”, aldus Michiel Peters, CEO van het indoor farming bedrijf. De CEO doelt daarbij op een voortdurende patentenstrijd over het patenteren van indoor farming (techniek). Dit voorjaar werd daarin (opnieuw) een uitspraak gedaan. 

“Onze wereldwijd leidende technologie is toegankelijk voor alle nationale en internationale partijen, deze licentieovereenkomst is daar een mooi bewijs van. PlantLab wil een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossingen van het wereldvoedselprobleem. We nodigen andere partijen van harte uit om daaraan mee te helpen.”

Deze zomer werd bekend dat PlantLab, opgericht in 2010 in Den Bosch met als doel het wereldvoedselsysteem te verbeteren met stadsteelt, een tweede patent in de Verenigde Staten verkreeg. Het eerste patent werd vorig jaar al toegekend. Beide patenten zijn met terugwerkende kracht geldig vanaf 13 oktober 2008.

Het gaat om een 'breed indoor farming patent', maar specifiek heeft het patent betrekking op de manier waarop de wortel/substraattemperatuur wordt geregeld, evenals de verdamping en bladtemperatuur van het gewas. Met de goedkeuring van het patent heeft PlantLab in de 74 landen waarvoor patent werd aangevraagd ook patent verkregen.

In de afgelopen tien jaar is al € 50 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie waarmee op iedere plek op aarde dichtbij consumenten verse en gezonde groente geteeld kunnen worden, met een minimale milieubelasting, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en een veel lager waterverbruik.

Voor meer informatie:
PlantLab
info@plantlab.com
www.plantlab.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven