Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PlantLab verwerft tweede patent in de VS

PlantLab heeft zijn octrooienverzameling uitgebreid met een tweede patent in de Verenigde Staten. Het gaat om een 'breed indoor farming patent', maar specifiek heeft het patent betrekking op de manier waarop de wortel/substraattemperatuur wordt geregeld, evenals de verdamping en bladtemperatuur van het gewas. 

Met de goedkeuring van het patent heeft PlantLab in de 74 landen waarvoor patent werd aangevraagd ook patent verkregen.

Het tweede patent voor de Amerikaanse markt is verleend door het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Het eerste patent werd vorig jaar al toegekend. Beide patenten zijn met terugwerkende kracht geldig vanaf 13 oktober 2008.

In juni 2017 werd het Europese octrooi van PlantLab na een formele oppositieprocedure gehandhaafd door het Europees Octrooibureau (EOB). PlantLab heeft onlangs licentieovereenkomsten gesloten met verschillende partijen voor het gebruik van deze octrooien.

Wereldwijde positie verzekeren
"Het nu toegekende Amerikaanse patent is belangrijk voor PlantLab. Met deze goedkeuring is het brede indoor farming patent van PlantLab nu geldig in alle 74 aangevraagde landen. Het stelt PlantLabs IP-positie als wereldwijde productie- en technologiespeler in de markt veilig," zegt Leon van Duijn, medeoprichter van PlantLab.

PlantLab is een technologiebedrijf en zal zijn nieuwe innovaties ook beschermen met handelsgeheimen en octrooien als dat in het belang van het bedrijf is, stelt men in een persbericht. "We zullen dit gebruiken op een manier die kan helpen iedereen op de planeet te voeden. Lokaal geteeld en plantvriendelijk."

PlantLab's patent voor indoor farming heeft betrekking op de manier waarop de wortel/substraattemperatuur wordt geregeld, evenals de verdamping en bladtemperatuur van het gewas. "De IP en technologie van PlantLab zorgt voor optimale groei in indoor farming-faciliteiten vanwege de totale controle over de plantengroei op een manier die een optimale opbrengst, smaak en andere kwaliteitsaspecten waarborgt," legt Leon uit.

Voor meer informatie:
PlantLab
info@plantlab.com
www.plantlab.com

Publicatiedatum: