Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
500m2 regenwoud geadopteerd

Vijf jaar Plant Empowerment gevierd

Plant Empowerment bestaat 5 jaar en dat is afgelopen vrijdag gevierd op een Empowermentdag in Hoek van Holland.

Het jaarlijkse evenement dient als een bijeenkomst voor partners en leden van de stichting om zich te verenigen in hun missie, hun kennis te verdiepen en met elkaar in contact te komen. Dit jaar lag de focus op de uitdagingen waar de tuinbouw voor staat en hoe Plant Empowerment een verschil kan blijven maken in de sector in de komende vijf jaar en daarna. Het was een dag van kennis delen, netwerken en feestvieren.

De dag begon met een reflectie en vooruitblik door Peter Hendriks. Reflecteren op de prestaties van de afgelopen vijf jaar, maar nog belangrijker vooruitkijken naar de toekomst, met name naar de uitdagingen waar de tuinbouw voor staat. In 2040 wil de sector fossielvrij zijn, in 2030 een 100% groene status hebben en in 2027 een nullozing hebben, doelen die door de Nederlandse overheid zijn gesteld en waar Plant Empowerment een belangrijke bijdrage aan wil leveren. Deze thema's stonden centraal tijdens de discussies op de Empowerment Day.

Na Peter Hendriks hield Hidde Boersma, ecomodernist en maker van de film "Paved Paradise", een lezing over ecomodernisme en hoe de tuinbouw kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Tijdens de middagsessie was er een interview met Carlos Pinzon, hoofdkweker bij Tomeco en beoefenaar van Plant Empowerment. Daarnaast werden er gedurende de middag breakout-sessies gehouden die zich richtten op de drie centrale thema's. Tijdens deze sessies verdiepte de groep zich in de aankomende regelgeving en brainstormden ze over hoe Plant Empowerment telers verder kan helpen. Sprekers tijdens deze sessies waren Robert Solleveld en Guus Meis van Glastuinbouw Nederland.

Tijdens de dag maakte Plant Empowerment Foundation bekend dat men 500 m2 regenwoud heeft geadopteerd via de Adopt Rainforest Foundation.

Voor meer informatie:
Plant Empowerment
Johan Huizingalaan 763A
1066 VH Amsterdam
T. (010) 460 81 08
M. [email protected]
W. www.plantempowerment.com

Publicatiedatum: