Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve investering in vertical farm in Noord-Amerika

Vertical Harvest krijgt tientallen miljoenen financiering voor hun nieuwe vertical farm. De financiering is voor een hybride faciliteit van 4740m2 in het centrum van Westbrook in Maine. Via twee pioniersprogramma's van het USDA en andere gemeenschapsfaciliteiten konden Vertical Harvest en zijn partners dit project financieren. "We hopen dat dit de vertical farmsector vooruit helpt. Iedereen vindt het belangrijk om lokaal groenten te telen. We kunnen met private investeringen voldoen aan nationale prioriteiten", vertelt Nona Yehia, medeoprichter van Vertical Harvest.

Nona geeft aan dat Vertical Harvest binnenkort samen met hun partner Bedrock aan een nieuw project in Detroit begint. "Hopelijk kunnen we dit jaar nog in minstens twee andere steden een vertical farm gaan bouwen."


Eén van de investeerders Gingee Prince en Nona Yehia op de Indoor Ag-Con

Growcer, een leverancier van containerfarms, heeft omgerekend eveneens €2,8 financiering gekregen. Dit geld wordt gebruikt om nationaal en internationaal harder te groeien. "We hebben de tijd genomen om het bedrijf te laten groeien zonder extern kapitaal. Daardoor mochten we in het begin fouten maken. De Serie-A financiering van €2,8 miljoen laat zien dat we er klaar voor zijn om exponentieel te groeien," vertelt Corey Ellis, CEO en medeoprichter van Growcer.


Corey Ellis

Uitbreiding
Growcer bouwt bijna 100 vertical farms in heel Canada en internationaal. Volgens Corey komt de financiering op een goed moment om de groei van het bedrijf voort te zetten. "We kunnen dat nu meer op een gestroomlijnde manier."

Advies aan startende telers
"Mijn advies aan beginnende telers zou zijn om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Daarnaast zou ik contact opnemen met andere telers die hetzelfde doen als wat jij wilt gaan doen. Omdat de sector nog relatief jong is vergeleken met andere sectoren, is het belangrijk om ervaringen en inzichten te delen met anderen die al actief zijn in vertical farming. Dit kan je helpen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over of je wel of niet in de vertical farming wilt stappen."

Volgens hem is het belangrijk om een langetermijnrelatie aan te gaan met de belangrijkste leveranciers. Daarom legt Growcer de nadruk op zijn diensten en ondersteuningsaanbod. "We hebben bij 80 telers gezien welke problemen er kunnen ontstaan met een vertical farm. Daarom investeren we veel in de juiste processen."

Voor meer informatie:
Vertical Harvest
Tel.: +1 307 201 4452
[email protected]
https://verticalharvestfarms.com

The Growcer
[email protected]
www.thegrowcer.ca

Publicatiedatum: