Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bouw farm aangekondigd

Amerikaanse vertical farm haalt ruim 55 miljoen euro

Vertical Harvest Farms heeft omgerekend €55,6 miljoen aan projectfinanciering afgesloten en gaat daarmee een 4738 m² grote vertical farm in het centrum van Westbrook in Maine bouwen. De indoor farm biedt aangepast werk aan voor mensen met een handicap. "Onze missie is om voedsel zo lokaal, vers en eerlijk mogelijk te telen. Op die manier willen we ervoor zorgen dat iedereen in de toekomst over voedsel beschikt," vertelt Nona Yehia, CEO van Vertical Harvest.

Dit project draagt bij aan de New England Food Vision. Zes staten in de regio hebben het doel om tegen 2030 30 procent van het voedsel dat in de regio wordt geconsumeerd lokaal te telen. Tegen 2060 moet 50 procent van het voedsel in de regio geteeld worden. Het project heeft als doel om jaarlijks ongeveer 1,13 miljoen kilo verse bladgroenten te telen. Dat varieert van sla, kleine groenten en kruiden.

Filosofie
Dit project sluit aan bij de filosofie van Vertical Harvest. Het bedrijf heeft als doel om binnen 24 uur groenten aan de klanten te kunnen leveren. De filosofie van het bedrijf is om eerst de lokale bevolking te voeden. Op die manier wil het bedrijf het verlies van 30 procent van de voedingswaarde voorkomen wat optreedt binnen drie dagen na de oogst. Dat komt vaak voor bij producten uit Californië, Arizona en het buitenland. Het voorkomt ook voedselverspilling door een langere houdbaarheid. Daarnaast wil het bedrijf zinvolle werkgelegenheid bieden voor mensen met een handicap in deze opkomende, technologiegerichte sector.

"'The People's Department' is blij dat het vers voedsel en goede banen in Maine kan aanbieden. Het USDA Rural Development zet zich in voor het opbouwen van de gemeenschap en het voeden van inwoners van Maine. We kijken uit naar Vertical Harvest", vertelt USDA Rural Development Maine State Director, Rhiannon Hampson.

Vertical Harvest is blij met de publieke en private partners die deze deal mogelijk hebben gemaakt. "We zijn enthousiast om financiering te verstrekken en samen te werken met Vertical Harvest. Door twee pioniersprogramma's van de USDA en andere gemeenschapsfaciliteiten konden we dit project opzetten. We geloven dat dit een positieve impact zal hebben op de lokale gemeenschap en de toekomst van voedselteelt," vertelt Alexios Georgousis, van Madison One CUSO.

Leningen
De financiering werd geleid door Madison One en Genisys Credit Union. Het bestaat uit leningen van €23,38 miljoen en €22 miljoen waarbij gebruik wordt gemaakt van USDA Rural Development Business & Industry Loan Guarantees en Rural Energy for America Program (REAP) Renewable Energy and Energy Efficiency Loans.

Deze financiering wordt aangevuld met een lening van €8 miljoen via het Commercial Property Assessed Clean Energy (C-PACE) uitgegeven door Efficiency Maine Green Bank. Daarnaast wordt een lening verkregen van €1,9 miljoen Finance Authority of Maine (FAME).

Daarnaast zijn bijdragen van leners en partners ter waarde van €18 miljoen mogelijk dankzij partners zoals Crossroads Impact Corp, Enhanced Capital, Foundation Credit, Waterside Financial, Maine Technology Institute en anderen. Gingee Prince, Chief Impact Officer en Managing Director van Enhanced Capital: "In 2017 zijn we een partnerschap aangegaan met Vertical Harvest om deze mogelijkheden te verkennen."

Voor meer informatie:
Vertical Harvest
Tel: +1 307 201 4452
[email protected]
https://verticalharvestfarms.com

Publicatiedatum: