Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farms blijven overeind tijdens hevige overstromingen

"Er is nog nooit zoveel regen in 75 jaar gevallen in de Verenigde Arabische Emiraten. In het gebied "Khatm Al-Shakla" in Al Ai viel 254,8 mm regen in minder dan 24 uur. Dit valt normaal gesproken in twee jaar tijd," vertelt een woordvoerder van het Nationaal Meteorologisch Centrum.

Maan Said, oprichter van Crysp Farms, een leverancier van vertical farms, laat weten dat hun vertical farms geen schade hebben opgelopen door de recente zware regenval. "We hebben hetzelfde als Dubai en Abu Dhabi ervaren. Zij zijn volledig afgesloten van de buitenwereld. De gewassen blijven groeien en het oogsten gaat door. Opvallend genoeg zijn onze farms in deze regio gebouwd vanwege het gebrek aan regen. Deze gebeurtenis pakte niet goed uit voor de traditionele teeltbedrijven in de regio."

De nasleep van de overstromingen

De storm legde het land plat, wegen en huizen werden overstroomd en er vlogen geen vliegtuigen meer vanuit Dubai. In de buurlanden Bahrein, Saoedi-Arabië, Qatar en Oman was dezelfde storm maar die eiste mensenlevens op. "Het ruwe weer zorgde alleen voor een paar logistieke uitdagingen", deelt Danish Aziz Hurzuk, manager bedrijfsontwikkeling en klantenrelaties bij Emirates Bustanica.


Eén van farms van Crysp Farms staat nog steeds overeind

Een verklaring van vertical farms
Ondanks de regen voorziet Maan dat vertical farms een belangrijk rol zullen blijven spelen. "Traditionele teeltbedrijven hebben goede en slechte jaren afhankelijk van de omstandigheden van de natuur. Vertical farms zijn meer constant." Maan verwacht dat de rol van vertical farms in de regio groeit. "Deze storm zorgde ervoor dat er geen producten uit andere delen van de wereld geleverd konden worden. Voor de Verenigde Arabische Emiraten is lokale teelt belangrijk."

De marktinteresse stimuleren
Dit soort calamiteiten zorgen vaak voor een tekort aan bijvoorbeeld bladgroenten wat resulteert in torenhoge prijzen. "Wij willen onze partners en klanten constant ondersteunen. We hebben niet om een premie gevraagd en leverden zoals beloofd. De hevige regenval is het gevolg van de opwarming van de aarde. We kunnen waarschijnlijk meer stormen in de toekomst verwachten. Daarom verwachten we op korte termijn meer vraag naar onze vertical farms. Op dit moment is iedereen druk bezig met het beoordelen van de schade en proberen droog te blijven."

Voor meer informatie:
Maan Said, Oprichter en CEO
CRYSP Farms
[email protected]
www.cryspfarms.com

Emirates Bustanica
[email protected]
https://bustanica.ae

Publicatiedatum: