Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassen ontkomen niet aan ongekende overstromingen VAE

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de hevigste regenval in 75 jaar tijd gekend. In Khatm Al-Shakla, in de stad Al Ain, viel 254,8 mm regen in minder dan 24 uur, aldus de Nationale Meteorologische Dienst. Dat is het equivalent van twee jaar regenval volgens de normen van het land.

De storm legde het land lam, met ondergelopen wegen en huizen. Het vliegveld van Dubai kwam volledig tot stilstand. De storm trok ook over de buurlanden Bahrein, Saudi-Arabiƫ, Qatar en Oman. In dat laatste land was de menselijke tol het zwaarst.

De storm had ernstige gevolgen voor de tuinbouw, die sterk leunt op de kasteelt. "Schermen en kasconstructies zijn beschadigd. Bijna alle teeltbedrijven hebben schade, velen hebben zware verliezen geleden", zegt een teler.

De regenval deed ook de huisvesting van teeltmedewerkers onderlopen. "De wind blies de daken van de verblijven weg", zegt een arbeider.

Vanwege het ongunstige klimaat in de Verenigde Arabische Emiraten is het land voor zijn behoefte aan groenten en fruit afhankelijk van import. De binnenlandse teelt wordt grotendeels gedomineerd door dadels, die goed zijn voor 6% van de wereldproductie. Echter, in de voorbije jaren is de teelt in kassen en vertical farms in het land toegenomen. De meest geteelde producten zijn tomaten, aubergines, bloemkolen en zachtfruit.

In de door overstromingen getroffen regio's was de tomatenteelt in kassen het grootste slachtoffer. "De zwaarst getroffen Emiraten zijn Abu Dhabi, Dubai en Sharjah, in het noordwesten van het land", zegt een lokale teler.

Publicatiedatum: