Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste tropische storm van het seizoen vernietigt peperteelt in Centraal-Mexico

De tropische storm Alberto trok onlangs over Centraal-Mexico en vernielde daarbij de teelt van onder andere pepers. Het was de eerste storm van het Atlantische orkaanseizoen en de storm bracht zware regenval met zich mee. "De regen was hard nodig, maar de modderige velden hebben de teelt vertraagd. Daardoor hebben we schade opgelopen," vertelt Jimmy Garza van Bebo Fresh. "Het is de vraag of er voldoende pepers zullen zijn."

De hagelbui die voorafgaand aan de tropische storm Alberto door de regio trok, veroorzaakte de meeste schade. "De bui vernietigde alle 80 hectare pepers die we in dat gebied hebben", vertelt Jimmy. Soms beschadigt een hagelbui jonge planten, maar deze keer vernielde de bui alles. "We moesten alle planten weghalen en de teelt naar een ander gebied verplaatsen. Hierdoor werd de aanvoer belemmerd." Al met al heeft Centraal-Mexico het deze zomer moeilijk gehad wat betreft het weer. "We blijven de hele zomer bidden om goed weer zodat we onze contracten kunnen nakomen," vertelt Jimmy.

Hoge prijzen
Als gevolg van vertragingen in de oogst en een gat in de teelt is de prijs op de markt gestegen. De meeste pepers kosten op dit moment zo'n 19 tot 28 euro. Hieronder vallen Jalapenos, Poblanos en Serranos. Anaheims zijn nog duurder, want die kosten momenteel rond de €37. "Deze groothandelsprijzen zijn ongeveer 30 procent hoger dan normaal. Normaal gesproken is de prijs ongeveer 19 euro."

De vraag naar pepers is stabiel en zal in de loop van de tijd aantrekken. "We verwachten dat de prijs voor de vakantieperiode vanaf 4 juli beter wordt. De verwachting is dat er deze week meer bestellingen binnenkomen," deelt Jimmy. Als gevolg van de toegenomen vraag kunnen de prijzen nog verder stijgen.

De teelt van pepers gaat de hele zomer in Centraal-Mexico door en zal zich daarna verplaatsen naar het westen.

Voor meer informatie:
Jimmy Garza
Bebo Fresh
Tel: (+1) 956 627 3302
[email protected]
www.bebofresh.com

Publicatiedatum: