Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overstroming in Zuid-Duitsland treft ook tuinbouwbedrijven

De recente zware regenval in Zuid-Duitsland heeft ook tuinbouwbedrijven getroffen. Dat meldt de Gartenbau-Versicherung.

Waar het water zich geleidelijk terugtrekt, blijft een spoor van verwoesting achter. Talrijke tuinbouwbedrijven in Beieren en Baden-W├╝rttemberg zijn in sommige gevallen zwaar getroffen.


De toegangsweg en parkeerplaats van deze kas zijn volledig verwoest

De risicoadviseurs van de tuinbouwverzekering zijn momenteel ter plaatse om de situatie te beoordelen. Ze worden ondersteund door collega's uit aangrenzende regio's en de schadeafdeling in Wiesbaden. Vanwege de aanhoudende risicosituatie is het echter nog niet mogelijk geweest om alle getroffen bedrijven te bezoeken, waardoor het op dit moment moeilijk is om de algehele situatie nauwkeurig in te schatten. Bovendien is de mogelijke gevolgschade nog niet te overzien, zodat het uiteindelijke schadebedrag op dit moment nog niet kan worden gekwantificeerd.


Delen van de zijmuur van een van de getroffen kassen spoelden aan op het naburige perceel.

"Op dit moment schatten we het totale schadebedrag in de orde van grootte van zes cijfers, mogelijk zelfs hoger," voorspelt Christian Senft, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gartenbau-Versicherung, met de nodige voorzichtigheid. "Onze hoogste prioriteit op dit moment is om nauw contact te houden met de getroffen bedrijven om ze zo goed mogelijk te ondersteunen", zegt Senft. "Daarom hebben we waar mogelijk en nodig al eerste voorschotten betaald om de liquiditeit van de bedrijven veilig te stellen."

Verzekeringsdekking controleren
Gartenbau-Versicherung adviseert haar leden dringend om hun verzekeringsdekking onmiddellijk te controleren bij hun risicoadviseur. Door de prijsstijgingen geldt dit in het bijzonder ook voor de hoogte van de verzekerde bedragen. Schade door overstromingen en hevige regenval kan worden gedekt door een stormverzekering, die ook bescherming biedt tegen andere natuurrampen, evenals een multirisicoverzekering voor vollegrondsteelten.

Foto rechts: Ondergespoelde zijwand van een kas in Zuid-Duitsland.

Foto's: Copyright Gartenbau-Versicherung

Voor meer informatie:
www.gevau.de

Publicatiedatum: