Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoenen dankzij nieuwe samenwerking voor vertical farm in Bahrein

Bahrain Real Estate Investment Company (Edamah), de vastgoedtak van het soevereine welvaartsfonds van het Koninkrijk van Bahrain, gaat samenwerken met Badia Farms. De partijen investeren enkele miljoenen euro's in een nieuwe vertical farm in Bahrein. Het initiatief moet de tuinbouwsector van Bahrein versterken.

Badia Farms richt zich op de ontwikkeling en teelt van verschillende soorten groenten, fruit en planten. Badia Farms is onderdeel van Green Corp en wordt ondersteund door de Gulf Islamic Investment group (GII) met €4,16 miljard. Het is de eerste vertical farm in de Golfregio waarin jaarrond groenten en fruit geteeld wordt.

Badia Farms heeft het land voor zijn Agrarische Oase in Hamala, Bahrein, veiliggesteld via een competitief biedingsproces op het Government Land Investment Platform. De farm was de hoogste bieder voor het perceel. In de overeenkomst least Badia Farms een gebied van 50.000 vierkante meter van Edamah. Daarbij worden diverse groenten en fruit geteeld.

In het project worden de nieuwste hydrocultuurtechnieken gebruikt. Daarnaast wordt water en biologisch afbreekbaar materiaal gerecycled om her te gebruiken in het project. Ook worden zonnepanelen gebruikt om schone, groene energie te creëren. Dankzij de hydrocultuursystemen in kassen kan jaarrond teelt plaatsvinden. Op die manier kan de voedselzekerheid in Bahrein verbeterd worden en is het land minder afhankelijk van seizoensvariaties. Het is daarnaast een oplossing voor beperkte tuinbouwgrond en waterschaarste.

De overeenkomst werd ondertekend door Chris Calvert en Eng. Omar Al Jundi, respectievelijk de CEO's van Edamah en Badia Farms. Daarnaast waren Minister van Duurzame Ontwikkeling Noor bint Ali Al Khulaif, CEO van de Bahrain Economic Development Board (EDB) Shaikh Abdulla bin Khalifa Al Khalifa, Chief Executive Officer van Mumtalakat en Voorzitter van Edamah Mohammed Alhassan en Pankaj Gupta aanwezig. Tenslotte was ook Saleh Albelushi, directeur van Green Corp, aanwezig.

Shaikh Abdulla bin Khalifa Al Khalifa, CEO van Mumtalakat en Voorzitter van Edamah: "Deze vertical farm betekent een grote stap voor de tuinbouwsector van Bahrein. Bahrein kan hierdoor op de lange termijn groeien. Daarnaast wordt het koninkrijk hierdoor zelfvoorzienender en de vertical farm creëert veel nieuwe banen. Deze buitenlandse investering op het land van Edamah laat zien dat we vertrouwen hebben in Badia Farms en benadrukt het groeipotentieel van de sector."

Eng. Omar Al Jundi: "Onze samenwerking met Edamah stelt Badia Farms in staat om hydrocultuurtechnieken in Bahrein te gebruiken. Samen willen we een veerkrachtig voedselsysteem opbouwen, waarbij de focus op milieubeheer en voedselzekerheid ligt."

Voor meer informatie:
Edmanah
Tel.: +973 17561222
edamah.com

Publicatiedatum: