Flinke logistieke operatie bij de groenteb(r)oer(s) Beijers

“In plaats van 50 werden er 600 boxen besteld”

Tholen – Met een flinke dosis positiviteit en creativiteit onderneemt Beijers Groente en Fruit in Deurne al drie generaties lang als zelfstandige groentewinkel. Ze onderhielden altijd al goede banden met andere lokale ondernemers maar in coronatijd worden deze extra aangehaald. Zo komt binnenkort, in vervolg op de succesvolle Paasbrunchbox, de Pinksterbox in de verkoop die in samenwerking met de plaatselijke bakker, winkel met accessoires en de slager is ontwikkeld. De samenwerking overtrof alle verwachtingen. “We hadden ingeschat ongeveer 50 Paasbruchboxen te verkopen, het werden er meer dan 600”, vertelt groenteb(r)oer Thijs Manders.

De Paasbrunchbox zorgde voor een flinke logistieke operatie om alles goed voor elkaar te krijgen. Heel slim werd er ook een kortingsbon voor een herhalingsaankoop in de box bijgesloten, waardoor de ondernemers begin juni verwachten weer flink aan de bak te kunnen. En dat is hard nodig. “De voordeur staat wel steeds open maar de achterdeur klappert minder vaak in deze coronatijd”, vertelt Thijs.

Hoewel de meeste verkopen aan particulieren zijn, levert Beijers Groente en Fruit in de zomermaanden heel veel AGF aan barbecuecateraars en grote partijen mogen voorlopig nog niet worden gegeven. Daarom zijn ze in samenwerking met Spijs van Gijs een nieuw barbecueconcept begonnen. Ze gaan geen barbecuepakketten meer leveren maar gepersonaliseerde barbecuegerechten met verschillende moeilijkheidsgraden. Klanten kiezen een gerecht op maat uit dat ze thuis met hulp van een duidelijk recept op de eigen BBQ klaar kunnen maken. Eerst kiezen ze een hoofdingrediënt van vlees, vis of groente uit op basis van een aantal sterren: 1 ster is voor de beginnende BBQ’er of een gemakkelijk te bereiden gerecht, 2 sterren voor de BBQ’er met enige ervaring of een gemiddeld te bereiden gerecht en 3 sterren voor de echte pitmaster die wel van een uitdaging houdt. Daarbij krijgen ze bijvoorbeeld een recept voor een Caveman style rode bietjes salade. Door het bundelen van de krachten met andere lokale bedrijven komt veel creativiteit los en versterken de bedrijven elkaar. Dat werkt echt goed, benadrukt Thijs die andere ondernemers aanraadt ook de verbinding op te zoeken.

Beijers Groente en Fruit bestaat al drie generaties. “Sinds 2009 eigenaar is mijn broer Willem eigenaar, ikzelf heb eerst in de horeca gewerkt maar ben later bij mijn broer gaan werken en met maaltijden aan de slag gegaan. We hebben gelukkig nog altijd een goed lopende zaak en laten de waardering voor onze trouwe klanten regelmatig blijken. Met carnaval kregen konden zij vrijkaarten winnen voor een avondje lachen en deze week hebben we voor iedere klant een gratis “toffe peer” met een bedankboodschap.”

 

Van de aardbeien en aspergetijd kunnen ze in Deurne helaas niet profiteren. “Op elke hoek zit wel een aspergeteler met eigen verkoop en ook is er een hele goede aardbeienteler in het dorp. Daarentegen lopen salades en maaltijden heel goed. Dat laatste is door corona nog flink aangetrokken. Vooral ouderen vinden het lastig om boodschappen te doen en te koken. Hierdoor hebben we ook weer een aantal nieuwe klanten gekregen”, besluit Thijs.

Voor meer informatie
Beijers Groente en Fruit
Thijs Manders
Stationsstraat 11
Deurne (gemeente)
T: 0493 317 628
info@groenteboerbeijers.nl
www.groenteboerbeijers.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.