Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Danny Roozeboom, Groente&fruit juwelier De Hoef

“Als je biologisch en streekgebonden kan combineren, sla je twee vliegen in één klap”

Tholen – Biologische AGF verkopen is niet gemakkelijk maar er is zeker wel vraag naar, zeker wanneer het ‘juwelierwaardig’ is. Danny Roozeboom, eigenaar van Groente&fruit juwelier De Hoef in Alkmaar heeft nu de juiste formule gevonden om de bio-AGF-verkopen een boost te geven. “Ik heb lokale groothandel gevonden die dagelijks vers levert op bestelling”, vertelt hij enthousiast.

Vorig jaar namen Danny en zijn vrouw Mona-Lisa een goedlopende groentewinkel in Alkmaar over en zetten er meteen een tandje bij. “Onze eerste vraag was: “Is er iets waarmee we mensen hier blij kunnen maken?” Al snel bleken dat biologische producten te zijn”, vertelt Danny. “Klanten gingen daarvoor naar een biologische supermarkt omdat wij dat niet hadden. Dat moesten we natuurlijk niet hebben.”

Daarom nam Groente&fruit juwelier De Hoef bio-AGF op in het assortiment, maar dat goed exploiteren bleek een uitdaging. Bio-AGF is qua uiterlijk weinig onderscheidend en moet in grotere volumes worden afgenomen. We hebben een zelfbedieningszaak en klanten zien niet of ze een bio- of een reguliere courgette of paprika pakken.

De producten zijn niet speciaal verpakt en ook niet gemerkt. We kregen daar veel vragen over. Verder is het lastig om in te schatten of je wel 18 kilo bananen en een doos paprika gaat verkopen en  kleine porties bio-AGF bestellen was bij de groothandel helaas niet mogelijk. Nu heb ik een leverancier gevonden die elke dag kan leveren en ook andere leuke bio-producten heeft zoals meel, granen en thee”, vertelt Danny.

Een ander groot voordeel is dat het om een lokale groothandel gaat die zelf groente en fruit en andere biologische producten verbouwt. “Het is dus biologisch én streekgebonden en daarmee sla ik twee vliegen in één klap, want dat hebben de biologische supermarkten en grotere winkels niet”, besluit Danny.

Danny Roozeboom
Groente&fruit juwelier De Hoef
Van Ostadelaan 280
Alkmaar
T: 072 511 3301
[email protected] 
www.fruitjuwelierdehoef.nl