75 jaar lang was de groente- en fruitkraam van de familie Verhaegh op de weekmarkt van Rooi te vinden. Maar er is een einde aan dat tijdperk gekomen, schrijft Omroep Meierij. Jack en Dorine Verhaegh stonden er voor het laatst met hun groente en fruit. 


Jack en Dorine Verhaegh, foto Omroep Meierij

Werkplezier
Jack nam in 1980 het bedrijf over van zijn vader. Maar hij heeft véél langer dan 40 jaar op de markt gestaan. Als klein jongetje moest hij al mee naar de markt …. “Vanaf mijn zevende moest ik meehelpen bij mijn vader. Dat vond ik toen niet altijd even leuk,” herinnert Jack zich. “Gingen mijn vriendjes lekker voetballen, moest ik achter die kraam. Maar ja, je groeit op met de markt en ik heb later echt elke dag met plezier gewerkt.”

Mooie toekomst
Volgens Jack heeft de jeugd een goede toekomst op de markt. “Als marktkoopman moet je hard werken, maar je kunt ook goed de kost verdienen. De laatste jaren is het almaar drukker geworden bij onze kraam. Steeds meer mensen willen bewust, vers en gezond eten. We merken trouwens ook dat steeds meer jonge gezinnen aan de kraam komen. Misschien komt dat ook wel door onze ouderwetse kwaliteit. We hebben altijd heel bewust gekozen voor een uitgebreid en goed assortiment voor een redelijke prijs.”

Genieten
Hard werken: dat hebben Jack en Dorine altijd gedaan. Nu is het echt tijd om wat rustiger aan te gaan doen. “Het opbouwen van de kraam is lichamelijk best intensief en zwaar. Vanwege onze gezondheid stoppen we. Ik hoor niet meer goed en Dorine heeft last van artrose. We kunnen nu nog van alles ondernemen en willen gewoon gaan genieten van meer vrije tijd. Toch weten we nu al dat we al die sociale contacten gaan missen. Veel klanten hebben ons vandaag bedankt. Maar wij willen graag al die klanten bedanken voor al die mooie jaren!”

Bovenstaande is een samenvatting van een artikel van Omroep Meierij. Klik hier voor het hele artikel

Bron en foto: Omroep Meierij