Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overdekt boodschappen doen op de markt bij Vitamientje.nl

Tholen – Een aantal jaar geleden stapte markthandel Vitamientje.nl over op een zelfbedieningsconcept en daar stappen ze niet meer vanaf. Het is een succes en ook de coronamaatregelen zijn prima in te voeren doordat ze een routing hebben met éénrichtingsverkeer, vertelt Bertjan Westerink die samen met zijn broer Harmen de markthandel runt.


Bertjan van Vitamientje.nl

Een ander voordeel is dat de klanten zo overdekt hun groenten en fruit kunnen inslaan, wel zo comfortabel als het weer minder is. Bertjan: “Klanten besluiten dan toch eerder om wél naar de markt te gaan en kunnen toch relaxeter hun boodschappen doen.” Ondertussen puzzelen de markthandelaren verder op de routing en uitstalling. Ook al zijn de paden best breed en kunnen klanten elkaar passeren, toch merken de handelaren dat er een gevoel van urgentie ontstaat wanneer klanten voelen dat er anderen achter hen aansluiten. “Op de markt in Emmeloord hebben we wat meer diepte in de uitstalling kunnen brengen. Op Urk kunnen de mensen heen en weer lopen. Hierdoor verminder je dat gevoel en blijven klanten langer in de kraam. We merken dat dat best goed werkt.”


Klanten vinden het aangenaam winkelen op de markt vanwege de brede paden en overkapping in de kraam van Vitamientje.nl

Wat ook altijd goed werkt om de verkopen te stimuleren, zijn de proeverijen. “We hebben dat een tijdje niet mogen doen vanwege corona en merkten echt dat de verkopen van bepaalde producten daardoor minder waren. Gelukkig hebben we het nu weer kunnen invoeren en kunnen we de klanten weer overtuigen van de heerlijke smaak van onze producten” Lokale producten zijn op dit moment ook in trek en daarom kopen wij al jaren zoveel mogelijk direct bij onze telers in.


Lokaal product zoals deze bloemkolen doen het goed

Een nieuw initiatief waar Vitamientje aan trekt, is het leveren van werkfruit. Zo hebben ze een zelfstandig werkfruitmeubel ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het werkfruit niet over het hoofd wordt gezien.


Het Vitamientje.nl werkfruit-meubel bij sportschool V/D Berg Personal Training

Vitamientje.nl is goed te spreken over de verkoop. In coronatijd wisten veel consumenten de markt goed te vinden en vanaf nu zijn ook de toeristen in Zeewolde bijvoorbeeld weer volop aanwezig. Daarnaast is de consument op dit moment goed bezig met gezond eten en daar helpen wij graag aan mee! Het online bestellen waar Vitamientje.nl hard aan trekt, loopt de laatste weken wat minder. Bertjan verklaart dat voornamelijk door de vakantieperiode. 


Zelfbediening bij de overdekte kraam van Vitamientje.nl

Toch denkt Vitamientje.nl dat online een steeds belangrijker verkoopkanaal zal worden. “Er valt daar nog best wat te finetunen, met name in de bezorging. Het mooiste is natuurlijk wanneer je met andere aanbieders op de markt kunt samenwerken. Samenwerken is erg belangrijk, ook op de fysieke markt. Je vormt samen toch een groot warenhuis en samen maak je er een gezellig uitje van”, besluit Bertjan.


Proeverijen stimuleren de verkoop

Voor meer informatie
Vitamientje.nl
Bertjan Westerink
[email protected] 
T: 0613469358
www.vitamientje.nl