Burgemeester Aboutaleb neemt poolshoogte bij de Groentemannen van Rotterdam

Tholen – In Rotterdam-Zuid gaat het de komende jaren gebeuren en wie weten beter wat er speelt dan de Groentemannen van Rotterdam: John en Corné de Vries en Frans van de Polder. Vandaar dat burgemeester Aboutaleb afgelopen week kwam buurten in hun winkel De Westlandse Tuin. Al jarenlang gevestigd in de volkswijk Charlois (sinds 1935) zijn ze daar van alle markten thuis, ook in corona-tijd.


Burgemeester Aboutaleb met daarachter de Groentemannen van Rotterdam: John de Vries, Frans van de Polder en Corné de Vries

Grootscheepse gebiedsontwikkeling moet van Rotterdam Zuid een volwaardig en aantrekkelijk stadscentrum maken. “Rotterdam Zuid scoort al jaren slecht als het gaat om de maatschappelijke lijstjes maar komende jaren wordt er veel geïnvesteerd in de wijk. De burgemeester wil dat van nabij managen en zal komend jaar wekelijks kantoor houden tegenover onze winkel. Dat kwam hij ons afgelopen week persoonlijk vertellen en informeerde ook naar onze visie en wensen hierin”, vertelt eigenaar John de Vries van De Westlandse Tuin. Hij is blij met de korte lijntjes met het stadsbestuur. De Westlandse Tuin heeft plannen genoeg. Zowel voor Rotterdam Zuid als voor de eigen winkel die ze mogelijk willen uitbreiden met horeca.

Gezien de corona-uitbraak maken ze voorlopig een pas op de plaats. “We hebben de afgelopen jaren flink ingezet op het leveren van AGF aan de Rotterdamse horeca en dat viel plotseling weg”, vertelt John. “We moesten toen gelijk schakelen, anders loop je hard leeg. De omzet in de winkel trok gelukkig flink aan en ook hebben we voor veel bedrijven fruitmanden kunnen verzorgen voor de thuiswerkers. Maar we hebben ook dingen aangepakt die niets met groenten en fruit te maken hebben en personeel en de bussen ingezet in de bouw en scheepvaart want in die sectoren zaten ze daarom te springen.”

Inmiddels trekt de horeca weer aan en blijft het druk in de winkel. De Westlandse Tuin verwacht dat de burgervader wel een vaste klant wordt, hij heeft veel verstand van groenten en kon de groentemannen van Rotterdam zelfs nog wat leren. “Zijn oog viel op de tuinbonen. In Nederland doppen we de bonen altijd maar in Marokko bereiden ze tuinbonen met schil en al. Dat wisten wij nog niet”, besluit John.

Voor meer informatie
De Westlandse Tuin
Amelandseplein 60
3083 SJ Rotterdam
(010) 210 14 24
info@dewestlandsetuin.nl
www.dewestlandsetuin.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.