Actief 2019 en verwachtingsvol 2020 voor Stichting De Èchte Groenteman

'Deggers' gaan er ook in 2020 voor

Tholen - Al meer dan 30 jaar verenigen Nederlandse groentemannen zich bij Stichting De Èchte Groenteman. Afgelopen jaar timmerden ze flink aan de weg met een nieuw concept Maaltijd van de Week, workshops, bedrijfsbezoeken en een uitstapje naar wis. Het jaar 2019 stond in het teken van vernieuwing, inspiratie en kennisdeling voor de ‘Deggers’, leden van Stichting De Èchte Groenteman. "Deze bijeenkomsten boden direct de gelegenheid om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen. Voor het jaar 2020 staan er weer interessante activiteiten op de planning", aldus woordvoerdster Harriët Hup-Bos.

Gestart met nieuw concept: Maaltijd van de Week
In januari 2019 werd het ‘Maaltijd van de Week’ concept gelanceerd. Verse maaltijden met verrassende ingrediënten en vol van smaak en bewezen verkoopsucces. Elke week ligt er een Maaltijd van de Week in de winkel voor de consument. Een ideaal concept voor de groenteman die meer wil doen op het gebied van maaltijden.

Workshops bij collega’s
In de winkel van Marcel en Frieanne Bouwmeester, die afgelopen week de titel Groentespecialist 2019 in de wacht sleepte, in Vaassen kwamen een groot aantal ‘deggers’ bij elkaar voor de workshop: “Het maken van een goed verkoopbare saladebowl & het maken van lekkere en verkoopbare wraps.” Daarnaast deelden DEG-ondernemers Miriam Hofman en Ronald Jansen hun ervaringen vanuit de praktijk. Versalert was aanwezig om de inzichten vanuit de groothandel te delen met de aanwezige ondernemers.

Bedrijfsbezoek Eillert-Finis
Eillert-Finis produceert voedselverwerkingsmachines voor de AGF-specialist als ook complete productielijnen voor de foodindustrie. Tijdens de live demonstraties in de testruimte konden de aanwezigen kennismaken met snijtechnieken. Na de aansluitende rondleiding door de fabriek praatten de aanwezigen elkaar bij over de laatste ontwikkelingen in het groentevak.

Bedrijfsbezoek Willem Dijk AGF
Het bezoek aan deze ‘full service AGF leverancier’ stond in het teken van maaltijden en salades met als ingrediënt ‘het witte goud’. "Door elkaars producten te proeven, bespreken en beoordelen kon er maximaal geprofiteerd worden van alle noviteiten. Op deze manier hebben we vernieuwing in de markt kunnen brengen wat betreft de toepassing van ‘het witte goud’", aldus Harriët .

Fish ’n Food
Er werd ook een bezoek buiten de branche georganiseerd. Fish 'n Food is een visspeciaalzaak die tot de grotere van Nederland behoort. Tijdens het werkbezoek lieten experts zien hoe een aantal toegankelijke vissoorten behandeld kunnen worden en hoe deze in diverse maaltijden, salades, bowls, wraps of broodjes verwerkt kunnen worden. Een waardevolle toevoeging voor het kant-en-klare assortiment van elke groenteman. 

Van Maaswaal Fruit
Bij het moderne en innovatieve fruitteeltbedrijf Van Maaswaal Fruit beleefden zo'n 20 personen de herkomst van ons fruit. Tijdens een warme zomeravond werden de groentemannen met een trekker-treintje tussen de kersen-, appel- en perenboomgaarden gereden. Daarnaast werd de sorteerinrichting gedemonstreerd. De leerzame en gezellige avond voelde bijna als een ‘vakantie’

“Deze workshops zijn een van de vele voordelen van een lidmaatschap bij Stichting de Èchte Groenteman. Voor komend jaar staan er weer vele leerzame en inspirerende activiteiten op de kalender. Natuurlijk zullen er workshops plaatsvinden en een aantal bedrijfsbezoeken. Houd onze website en social media hiervoor in de gaten", besluit Harriët.

Voor meer informatie
De Èchte Groenteman 
info@de-echte-groenteman.nl  
T: 0511-463193 / 055-3552980
www.de-echte-groenteman.nl 
Facebook De Èchte Groenteman 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven