Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans van de Polder stopt met zijn zaak maar blijft doorgaan als groenteman

Versterking voor de Groentemannen van Rotterdam

Tholen  - Rotterdammers weten van aanpakken. De Westlandse Tuin verovert onder de slogan De Groentemannen van Rotterdam zoveel mogelijk horecagelegenheden in de stad. Er is echter nog een bekende Groenteman van Rotterdam, namelijk Frans van de Polder. Die verovert de media met zijn ludieke acties en kunstwerken. Vanaf januari 2020 zitten al deze groentemannen in hetzelfde team.

In het ADN Magazine van mei 2019 stond een uitgebreid interview met Frans van de Polder over zijn out-of-the-box marketingacties

Frans gaf begin vorig jaar aan zijn zaak per 31 december verkocht te hebben. De winkel komt in handen van een projectontwikkelaar. Een deal waar Frans geen nee tegen wilde zeggen, maar stoppen met de AGF-handel wil hij ook niet. “Ik krijg pijn in mijn buik als ik daaraan denk, ik heb dit werk altijd met liefde gedaan”, vertelt Frans. Vanaf 2020 gaat hij, aan de andere kant van Rotterdam, aan de slag bij De Westlandse Tuin. “Frans kan hier wat rustiger aan doen. In plaats van 80 uur per week gaat hij voor 50 uur aan de slag”, grapt zijn nieuwe werkgever John de Vries die samen met zijn broer Corné en vader Kees De Westlandse Tuin runt. “We zijn in de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Inmiddels zijn er 32 man in dienst, veelal jonge mensen, dus we kunnen wel wat ervaring gebruiken.”


Twee jaar geleden maakten John, Corné en Kees de Vries van De Westlandse Tuin een ronde met paard en wagen door Charlois waar Kees ruim 50 jaar geleden begon met venten.

De groentemannen kennen elkaar al jaren. “Toen John 2 jaar was, kwam hij bij mij pannenkoeken eten”, herinnert Frans zich. Het zal even wennen worden als hij straks geen eigen baas meer is. Frans: “Ik blijf vol gas doorgaan, John trapt wel op de rem wanneer ik te snel ga.” John is niet bang voor een extra kapitein op het schip. “We zien wel hoe het schip gaat varen, we hebben goede afspraken gemaakt”, aldus John.

Frans heeft helaas geen tijd om zijn plannen met een ludieke actie af te sluiten. “Ik heb het enorm druk nu met de kerst voor de deur en het afsluiten van mijn zaak. Maar in januari komt er ongetwijfeld wel een opmerkelijke actie”, benadrukt Frans. Toch kon Frans het niet laten een eenvoudig kunstwerk te maken. Een remake van het kunstwerk van Cattelan, en veel eenvoudiger te maken dan de kunstmozaïeken die Frans eerder maakte. "Zoiets is eigenlijk een inkoppertje, maar je moet het wel even doen. Het leverde in elk geval weer heen heleboel reacties op!", besluit Frans.

Voor meer informatie:
De Westlandse Tuin
Amelandseplein 60
Rotterdam
T: 010 210 1424
[email protected] 
www.dewestlandsetuin.nl 

Voor meer informatie
Frans van de Polder & Zn.
Bergselaan 153
3037 BH Rotterdam
T: 010-466 3833
[email protected]  
www.fruitmandje.nl