Landwinkel De Verse Kers bestaat 5 jaar

In 5 jaar steeds verder uitgebreid in AGF

Tholen – Met een actiemaand viert Landwinkel De Verse Kers deze maand haar vijfjarig jubileum."We hebben eigenlijk nooit acties. Daarvoor moeten mensen maar naar de supermarkt gaan. Wij verkopen kwaliteitsproducten voor de juiste prijs en dat willen we ook uitstralen", vertelt eigenaresse Annemiek Scholten.


Het team van Landwinkel De Verse Kers.(Annemiek staat niet op de foto)

Vijf jaar geleden begon Annemiek met de verswinkel op het gemende agrarisch bedrijf dat gelegen is in Wehl, een klein dorp nabij Doetinchem in de Achterhoek. De kiem van de winkel werd gelegd toen op het gemengde landbouwbedrijf de koeien aan de kant gingen en er land vrijkwam. Haar partner specialiseerde zich in de varkenshouderij. Annemiek startte haar eigen project. “In mijn jeugdjaren heb ik gewerkt bij een fruitteler die appelen en zachtfruit teelde. Dat vond ik altijd erg leuk om te doen, dus toen de weides leeg waren, hebben we daar een kersenboomgaard van 1,5 hectare neergezet”, vertelt ze. De kersen verkocht Annemiek vanuit een lege schuur aan consumenten in de regio. “Daar kwam een kistje appelen bij, een potje honing, een potje jam…op een gegeven moment wilde ik daar wel wat meer mee doen”, vertelt Annemiek die een plan uitwerkte.


De AGF-afdeling is een belangrijke pijler in de winkel

Voor het concept werd gekozen voor Landwinkel. Dat daar een flinke AGF-afdeling moest komen, was vanaf het begin aan duidelijk. Kersen waren al een van de trekkers van het bedrijf. Annemiek heeft een aantal jaar bij The Greenery gewerkt en volgde een opleiding aan de HAS, dus dat zorgde ervoor dat ze die uitdaging wel aandurfde.

Annemiek: “De AGF-afdeling is een drager van de winkel. Klanten komen toch minimaal twee keer per week om verse AGF in te kopen. In het begin ging het om een beperkt assortiment dat we stapsgewijs uitbreidden. We hadden één soort appelen en daar kwam een tweede soort bij en een derde soort, terwijl dat niet ten koste ging van de andere appelen. Postuma AGF is onze leverancier en heeft ons goed geholpen de afdeling op te zetten. Qua omzet beslaat het inmiddels bijna 25 % van het geheel." 

Landwinkel De Verse Kers verkoopt nog voornamelijk onbewerkte AGF. "De verkoop van gemaksproducten is wel een wens maar gezien het aantal klanten nog een risico. We verkopen ook vers brood, dat is iets dat eigenlijk niet mocht ontbreken in onze winkel. Maar het heeft 2 jaar geduurd voordat we daar winst mee konden maken”, besluit Annemiek.

Voor meer informatie:
Landwinkel De Verse Kers
Annemiek Scholten
Bleekestraat 2
Wehl
T: 06 50417071
info@deversekers.nl 
www.deversekers.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.