CVAH wil ambulante handel veilig stellen

De CVAH wil de ambulante handel veilig stellen. Afgelopen vrijdag overhandigde CVAH voorzitter Henk Achterhuis het onderzoeksrapport ‘Schaarse vergunningen op de markt’ aan staatssecretaris Mona Keijzer. De CVAH heeft het rapport laten maken om de gevolgen van de Europese wetgeving omtrent schaarse vergunningen voor de ambulante handel in kaart te brengen. 

 

Door een uitspraak van de Raad van State moet er voortaan een einddatum komen op vergunningen voor markt- en standplaatsvergunningen. Dat kan bijvoorbeeld vijf of tien jaar zijn, maar ook twee jaar. Dit zal ten koste gaan van de continuïteit van professionele markthandelaren die vaak al generaties lang op de markt staan.   

 

CVAH heeft de impact van kortlopende vergunningen op de markthandel laten onderzoeken door een externe partij. "Om niets aan het toeval over te laten, heeft de CVAH voor het vervaardigen van dit rapport externe expertise ingehuurd. Het doel is om de besluitvormers een helder en concreet beeld te geven van de gevolgen van ‘schaarse vergunningen’ voor de ambulante handel en hen bewust te maken van de bezorgdheid die onder veel ondernemers leeft. De CVAH heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken om de belangen van de ambulante handel met betrekking tot het stelsel schaarse vergunningen onder de aandacht te brengen. Het gehele onderzoek is in opdracht van de CVAH onder verantwoordelijkheid van Henk Gianotten van Garma bv uitgevoerd", aldus de CVAH.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven