Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijk Zwaan presenteert Santiana RZ:

"Goede eindspurt verwacht van ons eerste jointless tomatenras"

Het ras Santiana RZ is vorig jaar voor het eerst op kleine schaal getest. Daaruit kwam naar voren dat het ras een mooi open gewas heeft en kan daardoor als arbeidsvriendelijk getypeerd worden. Gedurende het jaar liet Santiana een opvallend hoog vruchtgewicht zien, waarna Rijk Zwaan besloot het ras nu officieel te presenteren. Het is het eerste jointless tomatenras in het assortiment van het veredelingsbedrijf. Dit jaar staat Santiana grootschalig in de proeven op verschillende plekken in Nederland en Noord-Amerika. Het ras wordt ook in de belichting beproefd. De eerste resultaten zijn tot nu toe veelbelovend, aldus Rijk Zwaan. "Ten op zichte van het referentieras in tros grof komt naar voren dat Santiana RZ een hoger vruchtgewicht laat zien. Santiana scoort goed op houdbaarheid. De mooie rode tomaten met de uitstekende groene delen vallen op."

Het is een generatief open gewas met opstaand blad. Doordat het ras ruime trossen geeft met voldoende bloemen is tijdelijk op 6 snoeien een optie. Ook reageert Santiana goed op toenemend licht. "Waar sommige rassen het laten liggen, wordt Santiana juist sterker. De resultaten zijn tot half augustus zeer positief."

En om er een wielerterm erbij te halen: “Parijs is nog ver… Na wat we vorig jaar hebben, verwachten we weer een goede eindspurt."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]   
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: