Zo'n 25 mensen uit het 'oranje paprikawereldje' kwamen afgelopen donderdag 12 september bijeen bij paprikateeltbedrijf Zwingrow in Honselersdijk. Teeltadviseurs, plantenkwekers en uiteraard ook telers van oranje paprika waren present op de proefnemersmiddag die werd georganiseerd door Rijk Zwaan.  Bij Zwingrow wordt dit seizoen met succes het ras Jack Miller RZ (35-1177) op de volledige oppervlakte van deze locatie geteeld. Ook staat er een proefpad van het nieuwste oranje ras 35-1256 RZ.

Na het kasbezoek volgde er de naamsonthulling van 35-1256 RZ. Dit ras zal voortaan door het leven gaan als Tito Rabat RZ. Sinds kort geeft Rijk Zwaan haar paprikarassen namen uit het MotoGP circuit. Esteve 'Tito' Rabat is een Spaanse coureur die sinds 2016 rijdt voor het MotoGP team Marc VDS.

Vervolgens werd er in de kantine bij Zwingrow een presentatie gegeven van de belangrijkste kenmerken van de rassen Jack Miller en Tito Rabat. Jack Miller produceert grove paprika's, kleurt snel door en geeft een regelmatige productie, zo kregen de telers te horen. En Tito Rabat? Die heeft een zeer hoge stuks productie en een lager gemiddeld vruchtgewicht. Dat maakt het ras zeer geschikt voor flowpacken en markten waar fijnere paprika's worden gevraagd, aldus Rijk Zwaan. "Beide rassen bieden de oranje paprikatelers de mogelijkheid voor een hoge productie gecombineerd met betrouwbare kwaliteit." 

Tenslotte werd de middag afgesloten met een gezellige borrel en diner bij Brasserie Mirell in Naaldwijk. Op naar volgend seizoen, waarin Jack en Tito op grotere schaal geteeld zullen gaan worden.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl