Seminars, velddemonstraties en feestelijk diner

Vitalis 25 jaar evenement: 25 september

Tholen - Vitalis Biologische Zaden B.V. viert dit jaar haar 25e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Vitalis op de bedrijfslocatie in Voorst op 25 september een evenement met seminars, velddemonstraties en een feestelijk diner.

"We zetten in op zo'n 250  deelnemers. Het betreft een internationaal event en we verwachten mensen uit de hele wereld Er staat een mooi programma met voor elk wat wils. Uiteraard is het ook mogelijk om slechts een deel van het programma bij te wonen", vertelt Marcel van Diemen (Manager Organic R&D ) namens Vitalis. Hij zal zelf tijdens het seminar meer vertellen over veredeling. De dag start met het verhaal over 25 jaar Vitalis (11:00-12:00 uur). Naast Marcel zullen ook collega's Taco van der Made (Manager Organic Seed Production) en Christof Flörchinger (Regional Sales Director) aan het woord komen tijdens dit gedeelte.

Marcel van Diemen en Jannie Dingemans in het demoveld in Voorst.

Van 14:00 tot 15:15 uur staat de dag in het teken van de pompoen. Ontwikkelingen in de productie en opslag zullen besproken worden. Johan Nijssen van Agrofocus gaat in op de technische aspecten van pompoenbewaring en Christoffel den Herder van Delphy vertelt meer over de ontwikkelingen in pompoenproductie.

Tijdens het tweede gedeelte van de middag (van 15:45 tot 17:00 uur) komen de biologische marktdata en megatrends aan bod. Dr. Hans Behr van AMI is hiervoor uitgenodigd. Hij geeft inzicht in de internationale biologische marktdata en ontwikkelingen. Hans Verwegen van Enza Zaden focust vervolgens op de megatrends in de biologische markt.

Vanaf 10:00 uur zijn er doorlopende velddemonstraties met Koppert (biologische bestrijding en bestuiving in de vollegrond), Delphy (ontwikkelingen in groenbemesters) en LWG Bayern (bloemstroken). En er is volop aandacht voor onkruidbeheersing (Naïo Technologies, Terrateck, Robovator, Treffler en Hoss Wielschoffel). 

Het 25 jaar evenement is een onderdeel van de Vitalis open dagen. Deze dagen vinden plaats van 24 tot en met 27 september. Dagelijks zijn er doorlopende rondleidingen van 9:00 tot 19:00 uur. Professionele telers zijn op alle dagen van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie over de open dagen.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.