Proeven met substraatmengsels voor aardbeien

Onlangs is een onderzoek afgerond bij Genson Quality Plants in St. Oedenrode naar de productie van drie aardbeienrassen op substraat met GreenFibre houtvezel in vergelijking met de toepassing van traditionele kokos. De resultaten tonen aan dat de productie van aardbeien op beide substraten gelijk is.  De onderzoeken zijn onder meer uitgevoerd door de onderzoeksafdeling BerryNova van Genson. 


Frank Lenkens in de proefkas 

Alternatief voor kokos
De nieuwe substraatmengsels met GreenFibre voor aardbeien zijn ontwikkeld door Klasmann-Deilmann. Ze zijn duurzaam en een zeer aantrekkelijk economisch alternatief voor kokos. Het toegepaste GreenFibre is een door Klasmann-Deilmann zelf ontwikkelde en in eigen beheer geproduceerde grondstof. Het bevat geen silicium en wordt industrieel gemaakt, resulterend in een constante kwaliteit.

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen. Het bedrijf beschikt over eigen gecertificeerde veenderijen en moderne productielocaties voor alternatieve grondstoffen. Alle substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP,  ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Voor meer informatie of een bezoek aan de proeven:
Frank Lenkens
06 -13 40 16 72
Klasmann-Deilmann Benelux B.V.
Nieuwe Waterwegstraat 34
NL-3115 HE SCHIEDAM
www.klasmann-deilmann.com 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.